Είναι νέα, ωραία και Ελληνίδα. Ίσως γι αυτό ξετρελαίνονται μαζί της τόσο οι μαθητές της όσο και οι γονείς τους. Η Αθηνά Κακολοίρη, ζει στην Νέα Υόρκη και ασχολείται με τα παιδιά. Είναι ίσως η πιο γνωστή δασκάλα παιδικής γιόγκα και μαγειρικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Εμείς την συναντήσαμε, την ρωτήσαμε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της, τα παιδιά και φυσικά τα όνειρά της.

 1. Δασκάλα γιόγκα και μαγειρικής σε παιδιά. Πως συνδυάζονται;
 2. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο μόνος συνδετικός κρίκος μεταξύ της γιόγκα και της γυμναστικής για παιδιά είναι τα … παιδιά! Η μαγειρική και η γιόγκα είναι μέρος της ζωής μου εδώ και πολλά χρόνια. Η αγάπη μου για τα παιδιά μου έδωσε την ιδέα της διδασκαλίας!
 3. Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό φαγητό για τα παιδιά και ποια η πιο αγαπημένη στάση της γιόγκα; 
 4. Όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύω με παιδιά έχω καταλάβει ότι οι δύο πιο αγαπημένα τους φαγητά είναι η πίτσα και τα .. cupcakes! Ειδικά με τα cupcakes τα παιδιά ξετρελαίνονται με την διαδικασία της προετοιμασίας! Όσον αφορά τη γιόγκα η στάση «facing dog”. Είναι ευχάριστη αφού σε βάζει να ταλαντεύεις το κορμί σου πάνω- κάτω.
 5. Είναι δύσκολο να δουλεύετε με παιδιά;
 6. Δεν θα έλεγα ότι είναι δύσκολο να δουλεύεις με παιδιά. Η μόνη δυσκολία είναι ότι πρέπει να βρίσκεις πολύ συχνά τρόπους ώστε να τα κάνεις να μην βαριούνται και να διασκεδάζουν τη διαδικασία της γυμναστικής ή της μαγειρικής. Μην ξεχνάτε πόσο γρήγορα βαριούνται τα παιδιά.
 7. Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά του να δουλεύεις με παιδιά; 
 8. Μόνο καλά λόγια έχω να σας πω. Μετά το μάθημα γυρίζω σπίτι με περίσσια ενέργεια, χαμόγελο και παλμό. Όλα αυτά μου τα προσφέρουν απλόχερα τα πιτσιρίκια!
 9. Είναι δύσκολα τα παιδιά στη Νέα Υόρκη; 
 10. Δεν διαφέρουν σε τίποτα τα Νεοϋορκεζάκια από τα υπόλοιπα παιδιά. Αν ένα παιδί δεν θέλει να κάνει κάτι, απλώς δεν θα το κάνει! Στο τέλος θα κάνει αυτό που είχε στο μυαλό του εξαρχής! Παιδιά είναι!
 11. Στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανείς με τέτοιου είδους μαθήματα για τις παιδικές ηλικίες. Γιατί; 
 12. Οι περισσότερες ιδέες ξεκινούν από την Αμερική και ταξιδεύουν αργά ή γρήγορα ανά τον κόσμο. Ελπίζω να είμαι εκείνη η οποία θα γνωρίσει παρόμοιες μεθόδους διδασκαλίας στις ελληνικές οικογένειες
 1. Έχετε σκεφτεί να μεταφέρετε τα μαθήματα στην Ελλάδα; 
 2. Σίγουρα! Αυτό είναι το όνειρο μου. Ελπίζω κάποια μέρα να τα καταφέρω. Ιδανικά, θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου στούντιο στην Ελλάδα. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τα Ελληνόπουλα.
 3. Μαθαίνετε στα Αμερικανάκια να μαγειρεύουν .. Ελληνικά; 
 4. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Έχει να κάνει και με το ενδιαφέρον του κάθε προγράμματος. Αν οι διδασκαλίες αφορούν διεθνή κουζίνα , τότε σίγουρα ένα από τα πρώτα φαγητά που θα μαγειρέψουμε θα είναι η Τυρόπιτα! Την λατρεύουν τα παιδιά!
 5. Λένε ότι οι Αμερικάνοι αγαπούν την Ελλάδα. Σας συμπαθούν περισσότερο όταν τους λέτε ότι είστε Ελληνίδα; 
 6. Φυσικά.Μας αγαπούν πολύ. Και ως αό και ως χώρα. Κάθε φορά που ακούν ότι είμαι από την Ελλάδα, χαμογελούν πλατιά!
 7. Δουλεύετε καθημερινά με πιτσιρίκια.Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας μητέρα; 
 8. Δουλεύω τέσσερις μέρες την εβδομάδα με παιδιά, ίσως και παραπάνω. Με έχω φανταστεί μανούλα ναι. Αλλά όχι ακόμα! Είμαι ακόμα πολύ μικρή!
 9. Που σας βρίσκει κανείς;
 10. Δουλεύω πολύ ως ελεύθερη επαγγελματίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο facebook. Το προσωπικό μου website θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ένα μικρός μέρος της δουλειές μου μπορείτε να βρείτε στο Karm Kids Yoga NYC Facebook.