Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να συζητήσουν για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

“Στις δύσκολές μέρες που ζούμε, ο λαός θα πρέπει να ακούσει την αλήθεια, ακόμη κι αν είναι πικρή”, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις που ακολούθησαν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπή.
Ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε ότι υπογράμμισε στον κ. Θεοδωράκη τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

“Ποια είναι, πού υπάρχει για να μην λέμε λόγια του αέρα αλλά ρεαλιστικά ώστε να αξιοποιηθεί όχι προς οικονομικό όφελος δικό μας αλλά προς όφελος του λαού”, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι “είναι πάντα χρήσιμο να ακούς τις απόψεις του αρχιεπισκόπου”, ενώ για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας σημείωσε ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και η Πολιτεία να αξιοποιήσει την παρουσία του κ. Ιερώνυμου στην ηγεσία της Εκκλησίας. “Για μας θεσμοί είναι οι άνθρωποι”, είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού.