Ένα ακόμα έργο διαμαρτυρίας του ακτιβιστή street artist Banksy, εμπνευσμένο αυτή τη φορά από τους “Άθλιους” του Βίκτορ Ουγκό, καταδικάζει τη ρίψη χημικών στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλάι, στη γαλλική πλευρά της σήραγγας της Μάγχης.

Έπειτα από το πρόσφατο γκράφιτι του Βρετανού street artist Banksy, πάνω σ’ ένα τοίχο του κέντρου συγκέντρωσης μεταναστών στο Καλαί της Γαλλίας, στο οποίο ο Steve Jobs απεικονίζεται ως κυνηγημένος πρόσφυγας, ο γνωστός καλλιτέχνης “ξαναχτυπά”, σχεδιάζοντας αυτή τη φορά πάνω σε έναν τοίχο της γαλλικής Πρεσβείας στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έχοντας ως έμπνευση, έναν από τους χαρακτήρες των Άθλιων του Βίκτορ Ουγκό, ο Banksy απεικονίζει στο νέο του έργο, μια κοπέλα να πνίγεται από τα δακρυγόνα, καταδικάζοντας ουσιαστικά τη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής της Γαλλίας, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλαί.

Όπως ήταν φυσικά επόμενο, η βρετανικές αστυνομικές αρχές, διέταξαν την “απομάκρυνση” του καινούριου έργου διαμαρτυρίας του Banksy, από τον τοίχο της γαλλικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Οι αντιδράσεις ωστόσο των περαστικών, ήταν εντελώς διαφορετικές…

bansky-graffiti

bansky

photo: new york times, bbc