Η Άστριντ και ο Toothless σου λένε τα πάντα για το Cosplay

LIKE US ON FACEBOOK

Η Άστριντ εκπαιδεύει τον Toothless (Φαφούτη). Γύρω τους μαζεύεται πλήθος κόσμου, που ζητά να φωτογραφηθεί μαζί τους. Τα μικρά παιδιά ρωτάνε αν ο δράκος είναι αληθινός και αν μπορούν να τον χαϊδέψουν. Τα μεγαλύτερα κοιτάζουν με προσοχή το όπλο της Άστριντ, τις λεπτομέρειες στο κοστούμι της και τα μαλλιά της. Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται δυο κορίτσια, η 19χρονη Μαρία Λάζου και η 14χρονη αδερφή της Αθανασία. Αν και είναι νεαρές, οι δύο Cosplayers με τις στολές τους για τους ρόλους τους απο την ταινία “Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2” έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Cosplay της ΔΕΘ και Comicdom Con στην Αθήνα.

Η Horo και η Ronny Von Kaida, όπως είναι τα καλλιτεχνικά τους ονόματα, μίλησαν στο iPop για το Cosplay και τη συμμετοχή τους στο 1ο Comic Con στη Θεσσαλονίκη.

  1. Πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο Comic Con;
  2. Ήρθαμε για να δείξουμε τη δουλειά μας. Να μάθει ο κόσμος για το Cosplay (costume+play). Διαλέγεις έναν χαρακτήρα υπαρκτό από κόμικ, παιχνίδι κτλ. και φτιάχνεις όχι μόνο την στολή, αλλα και τον χαρακτήρα του. Πρέπει δηλαδή να σε εκφράζει, να μπορείς να τον υποδυθείς. Στην Ελλάδα το Cosplay έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια.
  1. Οι δικές σας στολές έχουν πολλές λεπτομέρειες. Ήταν εύκολο να τις φτιάξετε;
  2. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν καν τα υλικά για να φτιάξεις τις στολές. Για παράδειγμα, τη γούνα από την στολή μου την παρήγγειλα απο το διαδίκτυο, δεν μπορούσα να τη βρω εδώ. Η στολή του δράκου ήταν δύσκολο να γίνει. Μας πήρε πολύ καιρό, ήταν μια πρόκληση. Μέσα έχει ειδικό σύστημα εξαερισμού, για να μπορείς να την φοράς. Δεν υπήρχαν ούτε tutorials στο διαδίκτυο, για να δούμε συμβουλές και να είναι κάπως πιο εύκολο για εμάς. Εδώ να σου πω ότι τις στολές τις φτιάχνουμε μόνες μας. Δεν δίνουμε σχέδιο σε μοδίστρα. Ένας cosplay πρέπει να σχεδιάζει, να βρίσκει τα υλικά και να ράβει το κοστούμι μόνος του.

    Στο εξωτερικό το Cosplay θεωρείται επάγγελμα, έχουν χορηγούς και υπάρχουν βιβλία που σου λένε τα πάντα για το πώς να το κάνεις. Στην Ελλάδα είναι ένα ακριβό χόμπι. Αλλά αξίζει. Η ανταμοιβή μας είναι η αντίδραση του κόσμου. Η χαρά που κάνει, όταν μας βλέπει.

  1. Πώς αντέδρασε ο κόσμος, όταν σας είδε στο Comic Con;
  2. Έγινε χαμός! Έλεγαν τα παιδιά “Αααα! Ο Toothless! Γεια σου Toothless! Να σε ακουμπήσω; Μπορω να σε χαϊδέψω;” Κάποια άλλα έλεγαν ατάκες από την ταινία. Ξετρελάθηκαν! Είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει πολύ να φτιάχνουμε στολές δράκων.
  1. Στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς Cosplayers;
  2. Είμαστε αρκετοί. Περίπου 2.000. Το Cosplay ενώνει τα άτομα, έχουμε κάνει αρκετές φιλίες απο διάφορες διαδικτυακές κοινότητες που αφορούν στο cosplay. Ειδικά στην αρχή, χρειάζεσαι βοήθεια για να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις ένα κοστούμι. Για αυτό έχει δημιουργηθεί και η πλατφόρμα “Koi Play” στο YouTube.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved