Μεγάλη μέρα αύριο και οι εργαζόμενοι των σωματείων αντιδρούν προβαίνοντας σε 24ωρες απεργίες αλλά και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Ποιες θα είναι οι απεργίες και οι πορείες για την Τετάρτη 15/7;

  • Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με τους εταίρους. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα στις έδρες των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30.

Το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ είναι «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, αγώνας μέχρι τη νίκη».

  • Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
    Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις υπηρεσίες των δήμων αποφάσισε για την Τετάρτη και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
  • Την ίδια ημέρα θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία, καθώς απεργούν και οι φαρμακοποιοί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει αύριο με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «ενάντια στη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Την απόφασή τους να μην ακολουθήσουν τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, και να μην απεργήσουν την Τετάρτη, ανακοίνωσαν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο.

«Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) προτίθεται να ταλαιπωρήσει περαιτέρω, τους συνταξιούχους και τους ασθενείς, τους Έλληνες πολίτες που ήδη ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου τους.