Κι όμως είναι τόσο απλό. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να σε θεωρήσει πιο ελκυστική είναι να έχεις πιει ένα ποτό. Αυτό φυσικά δεν το λέμε τυχαία, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έρευνα της εφημερίδας “Αλκοόλ και Αλκοολισμός”.

Για την έρευνα 40 εθελοντές από το Πανεπιστήμιο του Bristol κλήθηκαν να φωτογραφίσουν τους εαυτούς τους σε τρεις διαφορετικές φάσεις: νηφάλιοι, μετά από ένα ποτό, μετά από δύο ποτά. Στη συνέχεια μια ξεχωριστή ομάδα, που δεν είχε πληροφορηθεί για τη διαδικασία που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είπαν πόσο ελκυστικούς βρίσκουν τους ανθρώπους στις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες των εθελοντών που είχαν καταναλώσει ένα ποτό κρίθηκαν ως οι πιο καυτές και ακολουθήθηκαν από εκείνες των νηφάλιων. Οι εικόνες των ατόμων αφού είχαν καταναλώσει δύο ποτά κρίθηκαν ως οι λιγότερο ελκυστικές.

Γιατί η εμφάνιση των ανθρώπων άλλαξε μετά την κατανάλωση ενός ποτού; Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αγγειοδιαστολή – η διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων- ευθύνεται γι’ αυτή την αλλαγή.

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ροή του αίματος κάτω από το δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια υγιή απόχρωση του ροζ. Αλλά υπάρχει μόνο μια μικρή ευκαιρία, όταν πρόκειται για την ενίσχυση ομορφιάς που σου δίνει αλκοόλ. Αυτή η ρόδινη λάμψη φεύγει μετά από μόλις ένα ποτό.

Παρομοίως, μικρές ποσότητες αλκοολούχων ποτών μπορεί επίσης να χαλαρώσουν το πρόσωπο και να επηρεάσουν την έκφραση του προσώπου για να ταιριάζει με μια θετική διάθεση. Μετάφραση: Αυτό το ποτήρι λευκό κρασί μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις. Όμως το να πιεις περισσότερο απλά σε απομακρύνει από την σέξι εικόνα σου.