Τη στήριξη τους στην απεργία της Πέμπτης δείχνουν οι αγρότες οι οποίοι θα συμμετέχουν σε πολλά από τα συλλαλητήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη σ΄όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους και επιτρέπουν στους πολίτες να περάσουν από τα μπλόκα.

Συνεχίζουν να ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού, ενώ παράλληλα τονίζουν πως από την Παρασκευή θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους.

Η Κοιλάδα των Τεμπών αναμένεται να παραμείνει όλη την Πέμπτη προς διευκόλυνση όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες του Έβρου προχωρούν σε αποκλεισμό των ελληνοτουρκικών και ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Οι αγρότες αποφάσισαν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το Σαββατοκύριακο, προχωρώντας σε αποκλεισμούς εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών. Ακόμα, ανακοίνωσαν 24ωρο αποκλεισμό από τις 12:00 το Σάββατο μέχρι τις 12:00 την Κυριακή.

Τέλος, συστάθηκε μια Επιτροπή που πρόκειται να δώσει το παρών στην συνάντηση που έχει καλέσει το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή.

Αναλυτικά οι αγρότες αποφάσισαν στην συνέλευση της Τετάρτης:

  1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.
  2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής. Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.
  3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.
photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC