Τιμητική πλακέτα στην Ντόλι, το διάσημο κλωνοποιημένο πρόβατο, θα απονείμουν αύριο στην Βρετανία, γιατί τι πιο φυσιολογικό απ’το να τιμάς την μνήμη ενός πρόβατου;

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους , αν βάζουν πλακέτα στην μνήμη της Ντόλι για την προσφορά της στην επιστήμη, στην Βάρη στα Βλάχικα τι πρέπει να κάνουν για τα χιλιάδες πρόβατα που έχουν βρει μαρτυρικό ψήσιμο πάνω στα κάρβουνα; Πόσες πλακέτες θα έπρεπε να βάλουν εκεί; Αγαπητοί βετζετέριανς, αστειευόμαστε. Ακούστε πως έχει η είδηση λοιπόν.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες, αποφάσισαν στις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο, να τοποθετήσουν μία μπλε αναμνηστική πλάκα  στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου γεννήθηκε και έζησε η Ντόλι. Πιο συγκεκριμένα, η πλάκα θα γράφει «Ντόλι το πρόβατο, 1996 – 2003. Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο».

Η απόδοση τιμής στην Ντόλι είναι μια πρωτοβουλία της βρετανικής Εταιρείας Βιολογίας και στόχος είναι, πέρα από το να τιμηθεί η μνήμη του πρόβατου (what?), είναι να τιμηθεί και η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Ίαν Γουίλμουτ, που πέτυχε την κλωνοποίηση – ορόσημο στην ιστορία της επιστήμης.

Η Ντόλι, η οποία γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1996 και πέθανε σε ηλικία εξήμισι ετών από ασθένεια των πνευμόνων, πήρε το όνομα της τραγουδίστριας της country, Ντόλι Πάρτον.
Να σημειώσουμε πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θα τιμηθεί ένα ζώο, με αυτόν τον τρόπο. Τον δρόμο τον άνοιξε ο «Νίπερ», ένας ασπρόμαυρος σκύλος, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει τη σχετική πλακέτα στο Πικαντίλι του κεντρικού Λονδίνου.