Τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού παρουσιάστηκαν σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Σεβαστουπόλεως.

Μετά την παρουσίαση τού επικεφαλής του ψηφοδελτίου Νίκου Διαμαντούρου την περασμένη Κυριακή, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε το όνομα του συνταγματολόγου και υποψηφίου τον περασμένο Δεκέμβριο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αλιβιζάτου ο οποίος θα βρίσκεται στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου κι ακόμη τους Παναγιώτη Καρκατσούλη, Θανάση Σκόκο, Θόδωρο Σκυλακάκη, Μάνο Ματσαγγάνη, Βασίλη Μαρκή, Ιόλη Καλαβρέζου, Λενιώ Μυριβήλη, Παναγιώτη Βλάχο, Γιάννα Μπαλή και Γιώργο Χρονά, οι οποίοι πλαισιώνουν το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο.

Ξεκινώντας την παρουσίαση των υποψηφίων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Ξέρω ότι το μυαλό όλων είναι στο debate οπότε θα είμαι αρκετά σύντομος. Είπαμε σήμερα να παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο σε πλήρη σύνθεση».

 

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αθηνά Δρέττα, εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού συνδυασμού του Ποταμιού, η οποία παρουσίασε τους υποψηφίους.

Διαβάστε τις δηλώσεις των υποψηφίων:

Γ. ΧΡΟΝΑΣ: Συνεχίζω να λέω ότι υπάρχει μία φωνή μέσα μου που με προστατεύει και αυτή τη φορά όταν έλαβα την πρόσκληση να είμαι στο Ποτάμι και στο συνδυασμό στη λίστα επικρατείας η φωνή αυτή όπως και στον πατριώτη μας το Σωκράτη μου είπε «να πω ναι». Και είπα ναι και είμαι εδώ, ευχαριστώ.

Γ. ΜΠΑΛΗ: Μια κουβέντα: Σήμερα αισθάνομαι ψηλότερη και αισθάνομαι ψηλότερη γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους και ευχαριστώ γι΄ αυτό το Σταύρο. Πιστεύω ότι και το Ποτάμι θα πάει πολύ ψηλότερα, ευχαριστώ.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτές τις προσωπικότητες, ταυτόχρονα νοιώθω το βάρος ότι εκπροσωπώ και μία ολόκληρη γενιά, μία γενιά η οποία θέλει να μείνει στην Ελλάδα, μένει στην Ελλάδα και θέλει να ξανακάνει αξία της και σημαία της την εργασία και τη δικαιοσύνη ανάμεσα στις γενιές. Ευχαριστώ.

Λ. ΜΥΡΙΒΗΛΗ: Και για μένα είναι τιμή να είμαι εδώ, ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ευχαριστώ Σταύρο.Και πιστεύω ότι το στελεχιακό δυναμικό του Ποταμιού είναι ένα από τα δυνατότερα που ποτέ υπήρξαν σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα και είναι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ευχαριστώ.

Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Εγώ να πω πρώτον ότι είναι μεγάλη τιμή να είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν άκουσα μία φωνή, εγώ άκουσα πολλές φωνές κι ήταν οι φωνές ενός μεταρρυθμιστικού χώρου που δεν υπήρχε, υπήρχε σπασμένος σε πολλά κομμάτια και εδώ είναι μία ευκαιρία να φτιαχτεί και κυρίως να επηρεάσει πραγματικά την πορεία της χώρας. Ευχαριστώ λοιπόν ιδιαίτερα το Σταύρο Θεοδωράκη γι΄ αυτή τη συμμετοχή και τη συνεργασία μας, ευχαριστώ πολύ.

Θ. ΣΚΟΚΟΣ: Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που είμαι για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού, αυτές οι ώρες είναι ώρες δράσης, που θα οδηγήσουν και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό σε ένα Ποτάμι που θα κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές και θα σφραγίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις. Σας ευχαριστώ πολύ.

Π. ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Ευχαριστώ πολύ. Εγώ ήρθα στο Ποτάμι ως εθελοντής, γιατί με συγκίνησε το κάλεσμα αυτό και ως εθελοντής εξακολουθώ να είμαι. Νοιώθω και χαρά που με όλους τους ανθρώπους εδώ τους προηγούμενους μήνες δώσαμε μια δύσκολη μάχη και στα θέματα της αναδιοργάνωσης του κράτους, αυτή θα συνεχίσουμε και νοιώθω βέβαια και πολύ τιμημένος και από το Σταύρο Θεοδωράκη που δεύτερη φορά μου δίνει αυτή την ευκαιρία και από τους πολύ αγαπητούς συναδέλφους και φίλους που είμαστε μαζί. Νομίζω ότι το μέλλον μας ανήκει και θα πάμε μπροστά.

Ν. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ: Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ λίγες μέρες που βρίσκομαι σε αυτή ακριβώς τη θέση, να πω ότι βέβαια είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα το να έχω συμπεριληφθεί σε αυτό το ψηφοδέλτιο και με αυτούς τους συναγωνιστές και πολύ καλούς φίλους. Να πω κάτι το οποίο είπε και ο κ. Μαρκής ήδη και ο κ. Αλιβιζάτος το οποίον με εκφράζει απόλυτα, ο κ. Μαρκής είπε ότι βγήκε από πέντε χρόνια σχετικής απραξίας κι εμένα ο βασικός λόγος που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση και το είπε ο κ. Αλιβιζάτος είναι το αίσθημα της ευθύνης μου ως πολίτη, ότι οφείλω σε αυτή τη φάση που φτάσαμε τόσο πολύ κοντά στην πλήρη καταστροφή να λειτουργήσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες και να το κάνουμε στηρίζοντας ένα χώρο ο οποίος προσπαθεί να προαγάγει μία ευρωπαϊκή και ορθολογική προσέγγιση στα πράγματα προσπαθώντας να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει.

Τη διαδικασία παρουσίασης των υποψηφίων έκλεισε ο Σταύρος Θεοδωράκη λέγοντας: «θα μου επιτρέψετε κλείνοντας να διορθώσω ένα μικρό λάθος. Πάρα πολλοί, επειδή είναι κυρίως φίλοι, ένιωσαν την ανάγκη να με ευχαριστήσουν, το κάλεσμα όμως δεν ήταν δικό μου, το κάλεσμα για την παρουσία αυτών των προσώπων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ήταν της κοινωνίας. Μια κοινωνία που έχει παιδευτεί από τους παλιούς πολιτευτές, μια κοινωνία που θέλει άμεσα λύσεις. Άρα το ευχαριστώ δεν είναι για μένα, το ευχαριστώ είναι για τη βοήθεια του κόσμου που καλεί ανθρώπους σημαντικούς να μπουν μπροστά, μήπως επιτέλους αυτή τη φορά δώσουμε μία λύση που θα είναι προς όφελος των πολλών. Σας ευχαριστώ».