Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με την εξέταση της δεύτερης δικογραφίας που αφορά την επίθεση κατά Αιγυπτίων ψαράδων το 2012. Την Παρασκευή, από το βήμα του δικαστηρίου ο ένας εκ των ψαράδων που ονομάζεται, Εμπάρακ Αμπουζίντ, δήλωσε: «Ήταν σαν να ήρθαν να με σφάξουν. Έφυγαν όταν νόμιζαν ότι με σκότωσαν. Αν ήξεραν πως είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν».

Ο Αιγύπτιος, επισήμανε πως δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία, όπως τόνισε « λειτούργησαν με οργανωμένο σχέδιο». Ο ψαράς δεν κατάφερε να αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι τους είχαν δεχθεί απειλές στο παρελθόν.

Περιγράφοντας το συμβάν ο Εμπάρακ Αμπουζίντ ανέφερε:

Ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 κοιμόμουν στην ταράτσα. Εκεί κοιμόμουν τις τελευταίες 10 ημέρες. Ήμουν σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα, είχα την κουβέρτα επάνω μου, με χτύπησαν δυο – τρεις φορές. Είχα κοιμηθεί περίπου στις 11.30 το βράδυ και δεν μπορώ να πω ακριβώς την ώρα που δέχτηκα την επίθεση γιατί κοιμόμουν. Χτύπησα στο γόνατο 2-3 φορές

Και πρόσθεσε: «Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπο μου και είδα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα. Σε μια άκρη είδα τέσσερα άτομα να με χτυπάνε και ακόμη 15-17 άτομα πάνω στην ταράτσα. Δυο – τρία άτομα με χτυπούσαν με ξύλα και άλλα  με κλωτσούσαν και ένας με χτύπησε στο πρόσωπο με σίδερο και μου έσπασαν τα δόντια και το κεφάλι. Με χτύπησαν και στα πόδια».

Αναλυτικά όσα ειπώθηκα στον δικαστήριο:

Πρόεδρος : Θυμάστε να περιγράψετε τα άτομα που σας επιτέθηκαν;

Μάρτυρας : Όλοι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Μόνο ο Άχμετ μπορεί να ξέρει πως ακριβώς ήταν γιατί όταν έσπασαν την πόρτα τους είδε από το παράθυρο. Μετά ο Άχμετ είπε πως ήθελαν να μας σκοτώσουν.

Πρόεδρος : Ύψος, βάρος, χρώμα μαλλιών, οτιδήποτε.

Μάρτυρας : Όχι τίποτα.

Πρόεδρος : Αν βλέπατε κάποιον μπροστά σας θα μπορούσατε να τον θυμηθείτε;

Μάρτυρας : Ήταν βράδυ και μόνο ο Άχμετ τους είδε.

Πρόεδρος: Γυναίκα ήταν μαζί τους;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω κανέναν λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκα, ήμουν πεθαμένος. Ήμουν χτυπημένος σε όλο το σώμα μου. Έκανα πολλά ράμματα, ένα δόντι μου έσπασε. Δεν ήξερα αν ήταν βράδυ ή πρωί. Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι έγινε. Μετά έμαθα πως είχαν απειλήσει τον Άχμετ νωρίτερα. Τους είχαν πει “θα σας σκοτώσουμε απόψε” γιατί είχαν πρόβλημα με όλους του αλλοδαπούς και συγκεκριμένα με τους Αιγύπτιους.

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας : Επειδή είναι ξένοι. Αυτοί που χτυπάνε τους ξένους, είναι η Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν τους ήξερα τότε αλλά ο Άχμετ και οι άλλοι μου το είπαν.

«Φοβάμαι ακόμη και να περπατήσω στο δρόμο. Είμαι πεθαμένος αφού δεν μπορώ να εργαστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχει διαφορά ακόμη και αν με σκοτώσουν έξω από το δικαστήριο» δήλωσε ο Αιγύπτιος.