Για σεξουαλική παρενόχληση είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας και βετεράνος του αμερικανικού στρατού.
Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον ελεύθερο σκοπευτή, τον 25χρονο Μάικα Ξαβιέ Τζόνσον αναφέρουν πως επέστρεψε στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν όπου υπηρετούσε, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Την καταγγελία έκανε γυναίκα συνάδελφός του που μάλιστα είχε ζητήσει να παρακολουθηθεί ο Τζόνσον από ψυχίατρο και παράλληλα είχε κάνει αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο Τζόνσον που θυμίζουμε πως εκτέλεσε πέντε αστυνομικούς ως «απάντηση» στους θανάτους δύο μαύρων πολιτών από λευκούς αστυνομικούς στο Ντάλας, αποστρατεύτηκε λίγους μήνες αργότερα και μάλιστα “με τιμητική αποστράτευση” παρά το γεγονός της σε βάρος του καταγγελίας.

ελεύθερος σκοπευτής Ντάλας

Την ίδια ώρα, αμερικανικά δημοσιεύματα προβάλλουν τις προτιμήσεις του Τζόνσον στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ποιες ομάδες ακολουθούσε στο facebook ο δράστης;

Όπως φαίνεται ανάμεσα στα γκρουπ που ακολουθούσε ο 25χρονος ήταν και κάποιες ομάδες για την “μαύρη υπεροχή” όπως το Νέο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων, το οποίο έχει ιδρυθεί στο Ντάλας αλλά και η Ένωση Άμυνας Αφροαμερικανών. Μάλιστα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία δύο μαύρων πολιτών σε Λουιζιάνα και Μινεσότα, ένα μέλος του γκρουπ της Ένωσης Άμυνας Αφροαμερικανών ανήρτησε μήνυμα στο Facebook καλώντας σε εξέγερση.

Τι έλεγε το post;

“Το γουρούνι πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα! Εσείς και εγώ γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και δεν εννοούμε τις πορείες κάνοντας θόρυβο, ή τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις. Πρέπει να “κινητοποιήσουμε τους στρατιώτες. Ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε τη Λουιζιάνα και να οργανώσουμε ένα μπάρμπεκιου”. Η ανάρτηση ήταν του Μαουρισέλμ-Λέι Μιλέρ, ο οποίος λέγεται ότι είναι ένας εκ των ηγετών της οργάνωσης.

Στις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του ο δράστης, καταγράφεται και μία με υψωμένη τη γροθιά με λεζάντα “Μαύρη δύναμη” και μία ακόμα με την παναφρικανική σημαία.

ελεύθερος σκοπευτής Ντάλας