Για πολλές νέες γυναίκες, τα προσωπικά θέματα υγείας είναι λόγος αμηχανίας. Μάλιστα, συχνά αποφεύγουν την επίσκεψη στο γιατρό τους και βασίζονται σε αυτά που βρίσκουν online, σύμφωνα με νέα ανησυχητική έρευνα.

Η μελέτη που έγινε σε 1.000 γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 1/3 των γυναικών 18 έως 24 ετών αισθάνεται άβολα να μιλήσει με το γιατρό του σχετικά με θέματα υγείας.

Οι νεαρές γυναίκες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να είναι σε δύσκολη θέση να απευθυνθούν σε παθολόγο από αυτές που είναι άνω των 55 ετών (26% σε σύγκριση με 9%), διαπίστωσε η έρευνα. Και ως εκ τούτου οι νέες γυναίκες είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε αυτο-διάγνωση online.

Τα τρία τέταρτα των νεαρών γυναικών που κάνουν αυτο-διάγνωση (76%), σπάνια ή ποτέ πηγαίνουν για να αγοράσουν φάρμακα για τη θεραπεία της κατάστασής τους, ενδεχομένως επιτρέποντας στην κατάσταση να επιδεινωθεί.

Το 56% των νέων γυναικών παραδέχονται ότι αναζήτησαν πληροφορίες για την κατάστασή τους online μέσα σε 12 ώρες. Αντίθετα, μόλις 7% θα έκλειναν ραντεβού με έναν επαγγελματία υγείας σε αυτό το διάστημα. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 22 ημέρες ώστε οι νεαρές γυναίκες να επισκεφτούν κάποιον παθολόγο, νοσηλευτή ή άλλο εμπειρογνώμονα.

Μόνο το 28% των νεαρών γυναικών εμπιστεύονται τη συμβουλή του παθολόγου τους. Ωστόσο, μόνο το 24% των γυναικών 18-24 ετών, παρά την αμηχανία τους να το συζητήσουν με το γιατρό τους αισθάνονται άνετα να θέσουν το θέμα σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο. Η ανωνυμία είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται άνετα, με το 80% να αναζητά μια ιστοσελίδα όπου παρέχονται συμβουλές από ειδικούς.