Γνωστή ηθοποιός του Hollywood λέει ότι η ζωή ξεκινάει μετά τα 50, δηλώνοντας πως θέλει ν’ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.

Ο λόγος για την Jennifer Aniston, 48 ετών σήμερα, η οποία ενθαρρύνει τις γυναίκες να υποστηρίζουν η μια την άλλη και να εκτιμούν ότι είναι κάτι περισσότερο από σύζυγοι και μητέρες.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Glamour, η Rachel Nussbaum ρώτησε την ηθοποιό τι θέλει να αλλάξει για το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο Hollywood όταν μεγαλώνουν και γίνονται 50 ετών και άνω.

Η Jennifer Aniston έδωσε μια απάντηση που όχι απλώς μας καλύπτει απόλυτα, αλλά την επιβραβεύουμε κιόλας!

Νομίζω ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε την οπτική μας. Δεν νομίζω ότι η ζωή σταματά μετά τα 50, ίσα ίσα γίνεται όλο και πιο συναρπαστική. Για κάποιο λόγο, δεν σεβόμαστε τη γήρανση και την θεωρούμε κάτι αρνητικό. Όμως, κάθε άτομο σ’ αυτόν τον πλανήτη γερνάει, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι κάτι που γιορτάζεται, γιατί υπάρχει κάποιου είδους ημερομηνίας λήξης

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες ηθοποιοί παίρνουν όλο και λιγότερους ουσιώδεις ρόλους όσο μεγαλώνουν. Πέρυσι, μια έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες ηθοποιοί παίρνουν ρόλους με πολύ μεγαλύτερους διαλόγους στις ταινίες καθώς μεγαλώνουν, ενώ οι γυναίκες παίρνουν μικρότερους ρόλους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι 53 εκατομμύρια λέξεις σε 2.000 σενάρια ταινιών απαγγέλλονταν από άντρες μεταξύ 42 και 65 ετών, αντιπροσωπεύοντας το 39% των αρσενικών διαλόγων. Αυτό είναι περισσότερες από 27 εκατομμύρια λέξεις από εκείνες που λένε άνδρες ηθοποιοί μεταξύ 22 και 31 ετών.

Οι γυναίκες 42 έως 65, από την άλλη πλευρά, είπαν μόνο 11 εκατομμύρια λέξεις σε σύγκριση με τις 20 εκατομμύρια λέξεις, οι οποίες ειπώθηκαν από γυναίκες 22 έως 31 ετών.

«Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν», δήλωσε η Aniston. “Επειδή δεν είσαι πια 22 ή 32, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ποσοτικοποιήσεις αυτό που σε κάνει ενδιαφέρον”.