Τι καλύτερο απ’ τις καλοκαιρινές διακοπές; Οι καλοκαιρινές διακοπές χωρίς γκρίνια! Επειδή, όμως, δυστυχώς, είναι δύσκολο ν’ αποφύγεις να έχεις έστω κι έναν γκρινιάρη εάν είστε μεγάλη παρέα ή ακόμα και μικρή  😆 , πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο ώστε να μην χαλάσεις τη διάθεσή σου αυγουστιάτικα!

Αγνόησε τον γκρινιάρη της παρέας

Εάν ο γκρινιάρης ή η γκρινιάρα δεν είναι και ο κολλητός σου, ή βασικά ακόμα και να είναι, απλά αγνόησέ τον όταν γκρινιάζει για να μην χαλάσεις τη διάθεσή σου! Πόσο θα γκρινιάξει μόνος του χωρίς ανταπόκριση; Μια, δύο, τρεις φορές; Θα βαρεθεί κάποια στιγμή!

Κάνε συζήτηση εξ’ αρχής

Σ’ αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είσαι ξεκάθαρος εξ’ αρχής: “Εγώ ήρθα για να χαλαρώσω, ξεκουραστώ, αράξω, παρτάρω μέχρι το πρωί”. Κάνε εξ’ αρχής γνωστούς τους σκοπούς σου για τις διακοπές σας για να ξέρει ο καθένας της παρέας τι να περιμένει και να μην μπορεί να γκρινιάξει μετά ότι δεν προειδοποίησες!

φίλες διακοπές

Παίξτο ανεξάρτητος

Επειδή πάτε παρέα διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε 24 ώρες το 24ωρο αυτοκόλλητοι! Μπορεί ο καθένας σας να κάνει και λίγο ανεξάρτητα το πρόγραμμα του! Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και θα περάσετε όλοι καλά, χωρίς να αγχώνεται ο ένας για το πρόγραμμα του άλλου.