Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αποφάσισε να αναθέσει εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών την διεξαγωγή ΕΔΕ για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας.

Σημειώνουμε πως το πρωί της Τετάρτης πέρασε την πόρτα του Πειθαρχικού Συμβουλίου η αναισθησιολόγος η οποία θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας.

Η Νεκταρία Πολάκη έχει τονιστεί πως είναι υπεύθυνη για εμπλοκή στην επέμβαση που έκανε το 4χρονο κορίτσι και της στέρησε τη ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ:

«Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία».