Επειδή ξέρεις πως τις ημέρες του Πάσχα, μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα το ρίξεις όχι λίγο, αλλά πολύ έξω με το φαγητό, θα σου πούμε ότι δεν πειράζει να κάνεις μερικές ατασθαλίες στη δίαιτά σου. Και όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά τελικά μπορεί να σου κάνει και καλό!

Το να κλέβεις ορισμένες μπουκιές απόλαυσης όσο κάνεις δίαιτα μπορεί για την ακρίβεια να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Όταν βλέπεις το φαγητό σαν μαύρο και άσπρο, μπορεί τα πράγματα να είναι επικίνδυνα. Αν λειτουργείς 100% με on-off στη διατροφή σου, καταλήγεις να έχεις μια πολύ ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό και επίσης να χαλάς το μεταβολισμό σου.

Όταν συνεχώς περιορίζεις το φαγητό σου, τα επίπεδα της λεπτίνης, μιας ορμόνης κορεσμού που είναι υπεύθυνη για ότι νιώθεις πλήρης και βοηθά το μεταβολισμό σου, συντρίβονται και ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders ότι η προσωρινή υπερκατανάλωση υδατανθράκων αυξάνει τα επίπεδα της λεπτίνης και τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται στις επόμενες 24 ώρες.

Οι αθλητές ονομάζουν αυτούς τους υδατάνθρακες “γιορτές επανασίτισης”. Με την αναδιάταξη της πρόσληψης υδατανθράκων μέσω των προγραμματισμένων γευμάτων μετά την προπόνηση, αυξάνεται το μυϊκό γλυκογόνο, η σύνθεση των μυών και μειώνεται το σωματικό λίπος.

Και αν το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς, δεν είναι τόσο αυστηρό ώστε να πρέπει να μετράς ώρα προς ώρα τη διατροφή σου, μικρές ατασθαλίες μπορούν να καταλήξουν μόνο σε θετικό για το σώμα σου αποτέλεσμα.