Το θυμάσαι σίγουρα κι εσύ από τα παιδικά σου χρόνια αν έχεις θεία της είχες μεγάλη αδυναμία ειδικά τότε που ήσουν πιο μικρή. Μα γιατί; Πολύ απλά διότι δε σου χαλούσε χατίρι και ήταν για εσένα κάτι περισσότερο από θεία, η μεγάλη σου αδερφή κι αυτή στην οποία μπορούσες αρκετά πιο εύκολα να εμπιστευτείς τα πάντα.

Η θεία σου ήταν και συνεχίζει να είναι το άτομο το οποίο δε σου λέει σε τίποτα όχι και καταφέρνει πιο εύκολα από τον καθένα να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

Γιατί τα παιδιά έχουν αδυναμία στις θείες τους;

  • Μπορούν να τις εμπιστευτούν χωρίς να ακούν τη γκρίνια της μαμάς:
    Το να πουν ειδικά κάτι τα κορίτσια στις θείες τους είναι πολύ πιο απλό από το να το κάνουν στη μαμά τους. Τα μυστικά τους δεν μαρτυρηθούν ποτέ και αυτές δεν θα ακούσουν τα σχόλια που πολλές φορές, όπως είναι λογικό κάνουν οι μαμάδες.
  • Οι θείες είναι προστατευτικές αλλά ξέρουν να θέτουν όριο:
    Πολλές φορές οι μαμάδες χωρίς να το καταλαβαίνουν πιέζουν τα παιδιά τους. Με τις θείες δεν συμβαίνει το ίδιο το ίδιο. Θέλουν σαφώς κι αυτές να προσέχουν τα παιδιά, αλλά ξέρουν να βάζουν το όριο εκεί που πρέπει.
Σημείωση!

Αν έχεις θεία μπορείς να καταλάβεις ότι όσα σου λέμε ισχύουν αν πάλι όχι μπορείς να διαπιστώσεις πως αν γίνεις θεία θα συμπεριφέρεσαι κι εσύ κάπως έτσι.