Θεωρείς ότι ένα ντους με ζεστό νερό θα σε χαλαρώσει ειδικά αν είσαι έγκυος και νιώθεις ακόμα πιο έντονη κούραση; Κάνεις μεγάλο λάθος! Καλό θα ήταν να ειδικά αυτή την περίοδο της ζωής σου να αλλάξεις αυτή σου την συνήθεια και να βάλεις το νερό να τρέχει αν όχι στο κρύο έστω στο πιο χλιαρό γιατί έτσι πρέπει αφού το λένε οι ειδικοί.

Το συγκεκριμένο θέμα, το ντους δηλαδή με ζεστό νερό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι που έχει απασχολήσει πολύ τους γιατρούς και έτσι τους ώθησε στο κάνουν μια σχετική έρευνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που διεξήχθη από την αμερικάνικη ένωση γυναικολόγων οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την φάση της ζωής τους καλό θα ήταν να μην κάνουν ντους με ζεστό νερό γιατί θα πρέπει να αποφεύγουν την παραμονή τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα κάτω από νερό που η θερμοκρασία του είναι πάνω από τους 39 βαθμούς.

Γιατί, όμως;

Ο λόγος είναι απλός. Το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει στις εγκύους ακόμα και ζημιά στον έμβρυο αφού η υπερθερμία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής. Με το απλό, όμως, ντους που το νερό είναι χλιαρό ή κρύο είναι αρκετά δύσκολο να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος γιατί το νερό ανακυκλώνεται συνέχεια και δεν προλαβαίνει έτσι να αυξήσει σημαντικά τη θερμοκρασία του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η άμεση επαφή ειδικά στις έγκυες γυναίκες με πολύ ζεστό νερό για πάνω από 10 λεπτά.