Γιατί είναι τόσο εύθραυστες οι σχέσεις σήμερα;

LIKE US ON FACEBOOK

Oι σχέσεις σήμερα, είναι κάτι σαν το γυαλί! Σπάνε, σπάνε σε πολλά κομμάτια, αν ραγίσουν και συχνά το γυαλί βρίσκει πολλούς λόγους για να σπάσει. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν φτάσει σε σημείο τρομακτικό, να θεωρούνται εύθραυστες από κάθε άποψη. Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις τον λόγο που οι σχέσεις έχουν φτάσει σε αυτήν την τραγική κατάσταση.

 • Δεν είσαι προετοιμασμένος

  Συχνά, δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμβιβασμούς, να θυσιάσεις τον εαυτό σου και να αγαπήσεις άνευ όρων. Δεν θες να περιμένεις, πρέπει να έχεις τα πάντα με τη μία. Δεν αφήνεις τα συναισθήματά σου να μεγαλώνουν, τοποθετώντας πολύ συχνά ένα «χρονικό όριο» σε αυτό που νομίζεις ότι πρέπει να αισθάνεσαι και πότε.

 • Μπερδεύεις την αγάπη με άλλα συναισθήματα

Πολύ συχνά θέλεις να συναντήσεις κάποιον που θα έρθει μαζί σου στον κινηματογράφο ή σε ένα νυχτερινό κέντρο, όχι εκείνον που μπορεί να σε καταλάβει και να σε στηρίξει σε μια στιγμή βαθύτατης θλίψης. Δεν σου αρέσουν οι βαρετές στιγμές και γι ‘αυτό ψάχνεις για ένα χαρούμενο σύντροφο που μπορεί να μετατρέψει τη ζωή σου σε περιπέτεια. Αλλά δεν είσαι πάντα έτοιμος για την αλλαγή.

 • Βιάζεσαι λίγο

Μετά από λίγο, δεν έχεις χρόνο και χώρο για την αγάπη, επειδή είσαι πολύ απασχολημένος κυνηγώντας τα οφέλη των υλικών αγαθών.

 • Περιμένεις ένα άμεσο αποτέλεσμα

Όταν ερωτεύεσαι, θέλεις ήδη οι σχέσεις σου να είναι ώριμες. Ωστόσο, αυτή η ωριμότητα, καθώς και η αμοιβαία κατανόηση, μπορούν να έρθουν μόνο μετά από χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη ζωή που αξίζει τον χρόνο και την υπομονή τους, ακόμα και την αγάπη.

 • Προτιμάς να σπαταλήσεις την ενέργεια σου

Θα προτιμούσες να περάσεις μια ώρα με εκατό διαφορετικούς ανθρώπους παρά μία ημέρα με ένα άτομο. Σήμερα, υπάρχει η άποψη ότι είναι πολύ καλύτερο να συναντάς ανθρώπους παρά να τους γνωρίσεις. Είσαι άπληστος και θες τα πάντα με τη μία. Ξεκινάς τις σχέσεις και τις τελειώνεις μόλις βρεις μια «καλύτερη» παραλλαγή. Δεν ψάχνεις τον καλύτερο αλλά τον τέλειο.

 • Είσαι εξαρτημένος από την τεχνολογία

Η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά. Είμαστε τόσο κοντά που μερικές φορές νιώθεις δυσκολία να αναπνεύσεις. Κείμενα, φωνητικά μηνύματα, συνομιλίες και βιντεοκλήσεις έχουν αντικαταστήσει την ζωντανή σε πολλές περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύεις χρόνο μαζί με τον άλλον. Γνωρίζεις ήδη πολλά για τον άλλον. Δεν έχεις τίποτα να πεις.

 • Δεν μπορείς να παραμείνεις σ’ ένα μέρος για πολύ

Δεν αφιερώνεις πια τη ζωή σου σ’ ένα άτομο και αποφεύγεις κάτι μόνιμο.

 • Είσαι «σεξουαλικά απελευθερωμένος»

Η γενιά μας έχει χωρίσει το σεξ από την αγάπη. Κατ ‘αρχάς, οι άνθρωποι κάνουν σεξ και στη συνέχεια αποφασίζουν αν θέλουν να είναι μαζί. Σήμερα, το σεξ έξω από το γάμο είναι φυσιολογικό και πράγματα όπως «ανοιχτές σχέσεις», «φίλοι με οφέλη» και «one night stand» έχουν γίνει μέρος της σύγχρονης ζωής.

 • Βασίζεσαι στον άλλον πολύ συχνά

Λίγοι άνθρωποι από τις νεότερες γενιές μπορούν να αγαπούν με όλη τους την καρδιά και να ξεπερνούν τις δυσκολίες που συνδέονται με το χρόνο και την απόσταση.

 • Φοβάσαι πάρα πολλά πράγματα

Φοβάσαι να κάνεις νέες σχέσεις, απογοητεύεσαι, συναισθηματικές πληγές και σπασμένες καρδιές και γι ‘αυτό δεν αφήνεις τους ανθρώπους στη ζωή σου. Χτίζεις τοίχους γύρω σου, και μερικές φορές είναι πάρα πολύ παχύρρευστοι και υψηλοί για να σε αφήσουν να βγεις έξω και να δεις τη ζωή όπως είναι πραγματικά.

 • Δεν εκτιμάς τις σχέσεις πια

Δεν σημαίνει τίποτα  για εσένα να αφήσεις να φύγει κάποιος που σε αγαπά. Είσαι πολύ απογοητευμένος από τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

χωρισμός

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved