Γιατί οι διακοπές είναι πραγματικά σημαντικές για την υγεία σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Οι διακοπές είναι απαραίτητες, είτε είναι καλοκαιρινές είτε χειμερινές. Όλοι τις έχουμε ανάγκη.  Η απόσπαση απ’ την εργασία και την καθημερινή ρουτίνα όχι μόνο βοηθά τους ανθρώπους να εκτονωθούν και να νιώσουν πιο ευτυχισμένοι αλλά ενισχύει την παραγωγικότητα και τη διάθεσή τους.

Αν για μερικούς οι διακοπές είναι πολυτέλεια, μια συμβουλή: Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, πάτα ένα pause για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Τα οφέλη απ΄τις διακοπές είναι σαφή. Όλοι γνωρίζουν πως ένα διάλειμμα είναι εξαιρετικά καλό για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Σε βάζει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο σκέψης, σε βγάζει απ’ τα τυποποιημένα και τα καθιερωμένα και σου δίνει την ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην οικογένειά σου και στους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους.

Σου δίνει μια ένεση αναζωογονητικότητας και ενέργειας. Και δεν το λέμε απλώς εμείς το λένε και οι επιστήμονες. Σε μια έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 414 ταξιδιώτες, το 94% δήλωσε πως έχει περισσότερη ενέργεια μόλις επιστρέφει από ένα καλό ταξίδι!

Ο τύπος των διακοπών φυσικά και έχει σημασία. Οι διακοπές ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο άγχος, καθώς πρέπει να τα οργανώσεις όλα για το ταξίδι. Αλλά αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης! Πάρε λίγο χρόνο για να προγραμματίσεις το ταξίδι σου και θα δεις πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Πήγαινε λοιπόν, αυτές τις διακοπές χωρίς δεύτερη σκέψη. Γέμισε τις μπαταρίες σου για το χειμώνα, θα σου χρειαστούν.

Και μην ξεχάσεις να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή. Βγάλε φωτογραφίες ώστε να μπορείς να κοιτάξεις πίσω κάποια στιγμή και να γεμίσεις με αναμνήσεις.

Ακόμα κι αν το ταξίδι σου φαίνεται γεμάτο ατυχίες και αναποδιές μην το βάζεις κάτω. Μετέτρεψε τις απογοητευτικές ιστορίες σε αστείο.
Άλλωστε ο καθένας έχεις και από μια εφιαλτική ιστορία να σου διηγηθεί. Τουλάχιστον θα έχεις μια ιστορία και γι΄αυτό το Καλοκαίρι!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved