Η σεξουαλική σου ζωή συνεχώς αλλάζει, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές φορές θέλεις περισσότερο σεξ, μερικές φορές λιγότερο. Ορισμένες φορές είναι πιο εύκολο να κάνεις σεξ, ενώ κάποιες άλλες πιο δύσκολο. Το ίδιο ισχύει και κατά την εγκυμοσύνη. Απλά ορισμένες γυναίκες θεωρούν το σεξ στην εγκυμοσύνη ανέφικτο. Όμως δεν είναι έτσι. Η σεξουαλική ζωή στην εγκυμοσύνη εξαρτάται από τη δική σου όρεξη, από την όρεξη του συντρόφου σου και από την εμπειρία της εγκυμοσύνης. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους αλλάζει η σεξουαλική ζωή στην εγκυμοσύνη.

Γνωρίζεις πάρα πολλά για την εγκυμοσύνη

Από τη στιγμή που θα μείνεις έγκυος γνωρίζεις πολλά για την εγκυμοσύνη. Το τι γνωρίζεις όμως μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επειδή όμως μεγάλωσες σε ένα κόσμο που τα άτομα βομβαρδίζονται συνέχεια με εκατοντάδες μηνύματα, έχεις ακούσει ήδη τόσα πολλά. Οι περισσότεροι μαθαίνουν ότι ένα σώμα με εγκυμοσύνη είναι εύθραυστο, ιερό και πρέπει να παρακολουθείται. Έχεις  μάθει ότι το δέος της εγκυμοσύνης είναι πολύ πιο μαγικό από το σεξουαλικό δέος.

Φυσικά δεν μπορείς να ξεχάσεις ό,τι ξέρεις. Μπορείς όμως να μάθεις καινούρια πράγματα. Και φυσικά να μιλήσεις ανοιχτά με το σύντροφό σου για το σώμα και να δείτε μαζί εάν μπορείτε να έχετε σεξουαλική ζωή, όσο είσαι έγκυος.

Η ρουτίνα σου

Εάν είσαι έγκυος μέσα σε μια σχέση, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνεις σεξ με το άτομο που έχεις κάνει ήδη χιλιάδες φορές. Γνωρίζετε ο ένας το σώμα του άλλου, ξέρετε τι σας αρέσει και τι άλλο θα θέλατε. Έχεις ήδη μια σεξουαλική ρουτίνα που έχεις συνηθίσει. Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό: ότι έχεις κολλήσει στις συνήθειές σου και νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τη σεξουαλικότητά σου και γι’ αυτή του συντρόφου σου. Όμως πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσεις αυτά που ήδη ξέρεις, και να προσπαθείς να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα για το δικό σου σώμα και για εκείνο του συντρόφου σου.

Ο φόβος σου ότι θα τραυματίσεις το έμβρυο

Ο φόβος μην πάθει κάποια βλάβη το έμβρυο κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι το αποφεύγουν κατά στην εγκυμοσύνη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ. Εάν το σεξ είναι εστιασμένο και προσεκτικό, τότε το έμβρυο δεν είναι ασφαλές. Μίλα με το γιατρό σου για να σε βεβαιώσει και ο ίδιος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, διότι καλώς ή κακώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να προσπεράσεις εύκολα, παρά μόνο εάν σε διαβεβαιώσει ένας ειδικός.

Αλλάζει το σώμα σου

Όλη τη διάρκεια της ζωής σου το σώμα σου αλλάζει. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου , επηρεάζουν τη ζωή σου αυτούς τους μήνες. Αλλάζει ο τρόπος που κοιμάσαι, που κινείσαι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις το σεξ για εννέα μήνες. Μίλα με το σύντροφό σου για τις αλλαγές στο σώμα σου, διότι αλλιώς το χάσμα θα μεγαλώσει. Εάν συγκατοικείτε σίγουρα θα έχει παρατηρήσει και ο ίδιος αυτές τις αλλαγές. Όταν νιώσεις άνετα με τη συζήτηση και συμφιλιωθείς με το σώμα σου, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα και για το σεξ. Επίσης μην ξεχνάς ότι μπορείς να συνδυάσεις την εγκυμοσύνη με γυμναστική.

Αλλάζει η διάθεσή σου

Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τις αλλαγές στην ψυχολογία σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης είναι υπεύθυνες και για τη σεξουαλική σου διάθεση. Μην νιώθεις άσχημα εάν δεν έχεις όρεξη για σεξ, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν όμως έχεις όρεξη, μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Οι ειδικοί λένε ότι μερικά ζευγάρια κάνουν καλύτερο σεξ αυτούς τους εννέα μήνες, επειδή αναγκάζονται να πειραματιστούν πέρα από τα συνηθισμένα.