Στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, στις 11 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εν συνεχεία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής.

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες θα γίνει το διήμερο Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους». Η διερεύνηση για μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης, θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

Σύμφωνα με την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, η οποία έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται θέματα της μετανάστευσης, ασφάλειας και άμυνας, της απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι και να ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.