Να καθησυχάσει τον κόσμο για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ επιχειρεί το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι οι επιπτώσεις απ’ την απώλεια του ΕΚΑΣ θα αναπληρωθούν.

«Oι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα μετριαστούν σταδιακά από τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης του αθροίσματος εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης που θα εφαρμοστούν, βάσει του Ν. 4387/2016», τονίζει σε ενημέρωσή του το Υπουργείο Εργασίας.

Ακόμα αναφέρεται ότι “με τον επανυπολογισμό των παλαιών συντάξεων και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, θα λαμβάνουν συντάξεις ανώτερες των ορίων του ΕΚΑΣ όλοι οι συνταξιούχοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ και 30 έτη ασφάλισης”.

Καταβλήθηκαν οι μειωμένες συντάξεις

Την Τετάρτη έγινε η καταβολή των μειωμένων συντάξεων χωρίς τις επικουρικές οι οποίες, όπως έγινε γνωστό μέσω υπουργικής απόφασης, θα καταβάλλονται τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι επικουρικές συντάξεις δεν περιλαμβάνονται στα ποσά τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων αυτή την εβδομάδα, καθώς θα καταβληθούν ξεχωριστά την ερχόμενη Δευτέρα.

Photo: Fragiskos Samsas / SOOC