Τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία η οποία πήρε θέση με σχετική της ανακοίνωση για την έφοδο εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας που ανήκει στη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για «απαράδεκτες διαρροές» και «άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας».

«Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες” των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα» επισημαίνει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «βάναυση προσβολή της ανεξαρτησίας του θεσμού».

Στην ανακοίνωση της η Αξιωματική Αντιπολίτευση κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σημειώνοντας:  «ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» παράλληλα βέβαια απευθύνει κάλεσμα στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας «να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει» αλλά και επίσης και «να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής».

«Οι εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

photo:Nikos Libertas / SOOC