Η επιστήμη έχει αποδείξει πως ο αυνανισμός μπορεί να παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία σου.

Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως το 27% των Αμερικάνων παραδέχονται πως αυνανίζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

«Ο αυνανισμός είναι κομμάτι μίας υγειούς σεξουαλικής ζωής» λέει η Gloria Brame, Ph.D., κλινική σεξολόγος και συμπληρώνει: «Είναι απόλυτα ασφαλές και αβλαβές. Είναι πιο καλό για την υγεία ακόμα και από το να βουρτσίζεις τα δόντια σου κάθε μέρα».

Μάλιστα, οι ερευνητές δεν έμειναν σ αυτό το συμπέρασμα. Έδωσαν και 5 βασικούς λόγους για να αυνανιστείς σήμερα το βράδυ!

Προστατεύει από τον καρκίνο

Σύμφωνα με μία Αυστραλιανή μελέτη οι άντρες που εκσπερματώνουν πέντε φορές την βδομάδα είχαν 1/3 λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη!

Σε κάνει πιο σκληρό

Όσο μεγαλώνεις οι μύες σου ατονούν. Όπως είναι φυσικό και ο μυς εκεί κάτω θα αποδυναμωθεί. Το τακτικό σεξ ή/και ο αυνανισμός λειτουργεί έξω από τους μύες του πυελικού εδάφους για την πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας και ακράτειας.

Έχεις μεγαλύτερη διάρκεια

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες οι οποίοι είχαν αυνανιστεί μία ώρα πριν το ραντεβού τους είχαν μεγαλύτερο έλεγχο στη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης με τη σύντροφο τους αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η εκσπερμάτωση αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλη,, η οποία είναι γνωστή για την επιθετική της δράση στην ορμόνη του στρες, βοηθά και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ανεβάζει την διάθεση

Ο αυνανισμός απελευθερώνει μια πληθώρα από feel-good νευροχημικά όπως η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, αυξάνει την ικανοποίηση και ενεργοποιεί τα κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.

«Ο οργασμός είναι η μεγαλύτερη έκρηξη ντοπαμίνης η οποία είναι διαθέσιμη και δεν έχει σχέση με φαρμακευτικές ουσίες», λέει η Brame και συμπληρώνει:  “Μια σάρωση του εγκεφάλου κάποιου που έχει έναν οργασμό μοιάζει με την σάρωση του εγκεφάλου κάποιου εξαρτημένου στην ηρωίνη”.