“Κρυφός πόθος” της ΝΔ είναι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συμβεί όμως”, είπε η Όλγα Γεροβασίλη αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Η δήλωση της κ. Γεορβασίλη προέκυψε έπειτα από ερώτηση με αφορμή τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ε. Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Η κ. Γεροβασίλη συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τις θέσεις του, ενώ “δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων”.

Αντίθετα, είπε, ο λόγος όλος επικεντρώνεται στο θέμα της “εθνικής συνεννόησης”, στο ποιος θα συγκυβερνήσει κτλ και ότι επομένως ακόμα και γι’ αυτό που ονομάζεται “συνεννόηση” θα πρέπει να γίνουμε σαφείς, σημειώνοντας ότι συνεννόηση με διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις, διαφορετική ιδεολογία και διαφορετική στρατηγική δεν μπορούν να συμβούν γιατί δεν πρόκειται περί συνεννόησης αλλά κοροϊδίας του λαού.

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντηθεί τι θα έλεγε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις ομαδικές απολύσεις και πρόσθεσε πως “συνεχίζει να έχει την άποψη ότι θα βγούμε από τα μνημόνια στην ανάπτυξη αν μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις, όταν απολύουμε και φορολογούμε ταυτόχρονα;”. “Αν αυτό είναι το μοντέλο που εξακολουθούν να υπηρετούν σήμερα, ας το πουν στον λαό για να κάνει την επιλογή του”.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές εάν ήταν και τότε να είχε αυτοδυναμία θα συνεργαζόταν με κάθε δύναμη που θα είχε τον ίδιο στόχο και την ίδια στρατηγική”, συνέχισε η η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο ότι:

“Ίδια στρατηγική όμως είναι το σημείο κλειδί. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι μπορεί να συγκυβερνήσει και το έκανε με τους ΑΝΕΛ, που έγινε με πολύ σημαντικά καλό τρόπο και αποδείξαμε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε”.