«Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός όπως είπε ότι κάποιοι έχουν λόγους να τις καθυστερούν και το προσπαθούν»: τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Η πρότασή μας να γίνουν γρήγορα οι εκλογές έχει να κάνει με τις ανάγκες της χώρας και όλα όσα έχουμε μπροστά μας να υλοποιήσουμε, προκειμένου να επανέλθει η σταθερότητα και η «κανονικότητα» τόνισε ενώ πρόσθεσε:  «Θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο που δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε, ωστόσο πιεστήκαμε, εκβιαστήκαμε, απειληθήκαμε και κυρίως απειλήθηκε η χώρα».

Στην συνέχεια μάλιστα η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτή τη μεταστροφή, αυτή την τακτική υποχώρηση, θα πρέπει εκ νέου να τη βάλουμε στον ελληνικό λαό και να πάρουμε μια εντολή, ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με αυτή την επιλογή που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας. Αυτό χρειάζεται καινούρια εντολή και τη χρειάζεται από το λαό».

Τέλος αναφερόμενη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε: «Είναι μία ευφυής και ικανή πολιτικός, από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις είναι μια ακροβασία σε πολύ λεπτά θέματα. Θα έπρεπε δηλαδή, εκτός από τον τρόπο με τον οποίο νομίζει ότι τηρεί, είναι η αντίληψή της ότι πόσο και μέχρι ποιο σημείο τηρούμε το γράμμα του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής, θα έπρεπε ταυτοχρόνως ως πολιτικός να συνυπολογίζει και τι προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ποιόν πλήττει τελικώς. Διότι όλες οι ενέργειες, όχι κατ΄ ανάγκην με στόχο, παράγουν πολιτικά αποτελέσματα».