«Η ΝΔ θέλει να εξυπηρετείται» δήλωσε η  Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» για τις τηλεοπτικές άδειες και τόνισε ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, για την κυβέρνηση, η προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων.

Αν και η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσει «από εκείνους που επί χρόνια ήθελαν τον έλεγχο του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος» δεν υπήρχε περίπτωση να μην κινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και έκανε παραλληλισμό στους πολεμους που άνοιξαν στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ξέραμε τον πόλεμο τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα που έχανε το παιχνίδι από τα χέρια του. Δεν εννοώ παιχνίδι μόνο όσον αφορά την πολιτική, αλλά και σε όσα αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχο του …και του οικονομικού συστήματος. Ήταν γνωστό σε μας. Ωστόσο, είναι υποχρέωσή μας, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε αυτές τις ριζικές αλλαγές. Αυτά για τα οποία εμείς εννοούμε μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη περί μεταρρυθμίσεων με τη ΝΔ. Εδώ, λοιπόν, θα συγκρουστούμε. Θα συγκρουστούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί σε αυτή τη μάχη έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού. Υπάρχει ανάγκη για αυτή τη σύγκρουση ώστε να δει αποτελέσματα ο ελληνικός λαός. Όχι ότι με έναν νόμο αλλάζει ξαφνικά το τοπίο. Ωστόσο, είναι μεγάλο πρώτο αναγκαίο βήμα, προκειμένου να αρχίσει η αλλαγή, να πάμε σε μία διαφορετική τελείως κατάσταση και στο θέμα το μιντιακό και της παιδείας και του ποδοσφαίρου, όπου δικαιώθηκε και η μάχη την οποία έδωσε ο υφυπουργός, κύριος Κοντονής

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε, όμως, και στον ρόλο που διαδραμάτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των τηλεοπτικών καναλιών λέγοντας ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών αισθάνθηκαν για πολλά χρόνια παντοδύναμοι, στο απυρόβλητο. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σημερινή κυνική ομολογία του πως διαχειρίστηκαν τα ΜΜΕ, όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πως διαχειρίστηκαν και το δημόσιο χρήμα, που είναι το ουσιαστικότερο».

Ευθεία επίθεση έκανε, όμως, και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι  «Η ΝΔ εξυπηρετείται από την ποιότητα ενημέρωσης όλων των προηγούμενων χρόνων και θέλει το ίδιο: να εξυπηρετείται» και τόνισε την κωλοτούμπα της ΝΔ καθώς αρχικά δήλωσε ότι θα καταργήσει τον διαγωνισμό, στη συνέχεια, όμωε, άλλαξε στάση και είπε ότι δεν θα καταργήσει τον διαγωνισμό αλλά θα συμπληρώσει με άδειες.

 Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, βλέπουμε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ πολύ διαφορετικές, αντικρουόμενες μεταξύ τους. Νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα πλήρες αδιέξοδο απέναντι σε αυτό διότι δεν μπορεί να πει απλά και καθαρά ότι εγώ δεν θέλω να αλλάξει τίποτε, δεν θέλω να μπει καμία τάξη, χρωστάω στο καθεστώς αυτό με εξυπηρέτησε τόσα χρόνια, επομένως θέλω να παραμείνει το ίδιο

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι «Δεν ενδιέφερε ποτέ τη ΝΔ τι είδους ενημέρωση θα έχουμε, αρκεί αυτή η ενημέρωση να εξυπηρετούσε την ίδια. Και βεβαίως δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα μιλήσει στην Ελλάδα για αντικειμενική ενημέρωση μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα τελευταία αρκετά χρόνια. Επομένως η ΝΔ εξυπηρετείται από αυτό και θέλει ακριβώς το ίδιο να συμβαίνει. Αρκεί κάποιος να την εξυπηρετεί».

Σε δήλωση στελέχους της ΝΔ, ο οποίος διετέλεσε ως υπουργός, αναφέρθηκε κατά την ραδιοφωνική της συνέντευξη η κ. Γεροβασίλη λέγοντας:

Άλλη κυνική δήλωση στελέχους της ΝΔ, πρώην υπουργού, ο οποίος είπε ότι έκλεισαν την ΕΡΤ διότι εκεί είχαν αρχίσει να υπάρχουν επικίνδυνες φωνέςΜια πολύ κυνική δήλωση. Και βεβαίως τότε ουδείς εξ αυτών συγκινήθηκε απέναντι στο «μαύρο» που έπεφτε στη δημόσια τηλεόραση που χρηματοδοτείται από τη συνδρομή των Ελλήνων πολιτών

Δάνεια στα κανάλια

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε όμως και τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα κανάλια λέγοντας πως  «η αγορά ρυθμίστηκε με δανειοδοτήσεις με αέρα για εγγυήσεις, χωρίς τις οποίες δεν θα υπήρχε, και αυτό το αδιέξοδο φάνηκε πλήρως στο MEGA τις προηγούμενες ημέρες».

Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

Η επόμενη μέρα σχεδόν έχει φτάσει καθώς μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Η κ. Γεροβασίλη εξήγησε πως η τήρηση των νόμων και των κανόνων και η λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών πρέπει και θα ισχύσουν για όλους «είτε θέλουν είτε δεν θέλουν κάποιοι». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «έχουμε μία σύγκρουση πολλών ετών και σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας» και αυτό συνιστά το ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Για όσους δε αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια νέου τύπου διαπλοκή.

Για το τι θα γίνει με το δήμα της Digea για όσους δεν έχουν “κερδίσει” μία άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τα προ ολίγων ημερών λεγόμενα της για μία περίοδο προσαρμογής έως και 90 ημερών:

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όσων αδειοδοτηθούν, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των όρων του διαγωνισμού. Όσον αφορά, δηλαδή, την ποιότητα του προγράμματος, τον αριθμό αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων, μια σειρά όρων που υπάρχουν στον διαγωνισμό

Photos: ©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ