Σιγουριά και αισιοδοξία έδειξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως «από σήμερα το βράδυ, η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους» κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η ίδια απέρριψε τις αιτιάσεις για ήττα της Κυβέρνησης επειδή η κυβερνητική πρόταση δεν θα συγκεντρώσει 200 ψήφους και μίλησε επιτυχία καθώς η πρόταση θα γίνει νόμος του κράτους με αυξημένη πλειοψηφία.

«Βεβαίως, η πρόθεσή μας ήταν να ανοίξει ο δρόμος μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης και είχαμε την εκτίμηση ότι αυτό ήταν εφικτό με δεδομένο τις θέσεις αρχής, τις οποίες είχαν προβάλει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης»σχολίασε για το ΠΑΣΟΚ, «δεδομένου ότι το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι μιλούσε για bonus, διαφορετικό βεβαίως, αλλά bonus».

Είναι δραματική ήττα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη την πάγια θέση που την εξέφρασε και η πρόεδρος, η κυρία Γεννηματά, η οποία είχε μιλήσει πρόσφατα για εκλογικό νόμο που θα στηρίζεται στην απλή αναλογική, χωρίς διχαστικά bonus, τα οποία δημιουργούν, παρά επιλύουν αδιέξοδα, ενώ επίσης πριν ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι μια μεγάλη οπισθοχώρηση ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος θέλει να ανήκει στον προοδευτικό προσανατολισμό. Δεν βλέπουμε, όμως, την αντίστοιχη συμπεριφορά. Αντιθέτως, βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ δεμένο στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, διευκρινίζοντας ότι «δεν θα ανακόψει την πορεία της χώρας. Απλώς, δεν θα έχουμε στις επόμενες εκλογές το σύστημα της απλής αναλογικής».

Photo: Nikos Libertas / SOOC