Νέο «όχι» είπε την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά στον εκλογικό νόμο, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως αναγορεύεται τη ΧΑ σε ρυθμιστή.

«Η πρόταση της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The caller, με αφορμή την πρόταση της Κυβέρνησης σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη της απηύθυνε κάλεσμα στην Κυβέρνηση «να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της» και πρόσθεσε ότι «τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στον διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής».

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast track» ξεκαθάρισε η Φ. Γεννηματά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ «από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα. Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα».