Επίθεση στον Πρωθυπουργό αλλά και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης εξαπέλυσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οι πρόθυμοι αριστεροί, φέρνουν από το παράθυρο και εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες συνταγές. Γιατί δεν είναι προοδευτικές, οι φορομπηχτικές λογικές εξόντωσης της μεσαίας τάξης».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο επισημαίνοντας πως: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο» συμπληρώνοντας, όμως: «θα πει ναι σε διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως ποτέ δεν έπραξαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο παρελθόν».

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των μελών του Πολιτικού Γραφείου η κ. Γεννηματά δήλωσε επίσης:

Στηρίζουμε με συνέπεια κάθε μέτρο που πραγματικά συμβάλλει στην πορεία εξόδου από την κρίση. Αλλά μένουμε σταθεροί στα μεγάλα όχι μας.

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε αναφερόμενη ξανά στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση: «Είναι άδικες και καταστροφικές οι προτάσεις συνειδητής αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προτάσεις που οδηγούν ανθρώπους που έχουν καταβάλλει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ. σε συντάξεις αναξιοπρέπειας».