Επιστρέφουν σιγά- σιγά οι ταξιδιώτες απ’ τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να γεμίζουν και πάλι κόσμο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς και ήδη απ’ το πρωί έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν τα πρώτα πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν έως το βράδυ 21 πλοία από διάφορους προορισμούς και 6 στο Λαύριο.

Χθες, Κυριακή 20 Αυγούστου, στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν 30.996 επιβάτες (10.685 από νησιά του Αργοσαρωνικού), 13.231 επιβάτες κατέφτασαν στη Ραφήνα και 3.337 άτομα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου.

Πολλοί όμως είναι και οι τουρίστες που απολαμβάνουν ακόμα τις διακοπές τους στην Ελλάδα.  Μέχρι και το τέλος Αυγούστου, το Λιμενικό Σώμα θα παραμένει σε επιφυλακή για τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Καθώς το καλοκαίρι δεν έχει φύγει ακόμα και οι ηλιόλουστες μέρες καλά κρατούν αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να πάνε μια εκδρομή τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή απόγευμα, η κίνηση στα τρία λιμάνια της Αττικής να παραμένει αυξημένη.