Γεμάτη μπλόκα θα είναι η Ελλάδα και τη Δευτέρα, με τους δίωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών να έχουν προαναγγελθεί ήδη. Την Τρίτη οι αγρότες αποφασίζουν την συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, αλλά και το αν θα δουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες περιμένουν την συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την Τρίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζουν απόψεις για το ασφαλιστικό.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, το μπλόκο της Νίκαιας δέχθηκε ενισχύσεις από αντιπροσωπεία του μπλόκου των Τεμπών. Οι αγρότες στη Νίκαια ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία σχετικά με τα αιτήματά τους ενόψει της Σύσκεψης των αγροτών την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση για την συνεδρίαση τονίζει: «Η κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί και η στάση της κυβέρνησης θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων».

Στη συνάντηση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα από 50 μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τα τρακτέρ να ξεπερνούν τα 15.000.

Οι δίωροι αποκλεισμοί την Δευτέρα θα γίνει τις ώρες 12:00-14:00 και από τις 19:00.

Στο Μαξίμου υπάρχουν έντονες ανησυχίες σχετικά με τους προπηλακισμούς βουλευτών, οι οποίοι όπου βρίσκονται δέχονται επιθέσεις από τους αγρότες.

Χάρτης που δείχνει τα μπλόκα πανελλαδικώς:

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC