Την επιδότηση για δωρεάν Ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές ανακοίνωσαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. 72.000 πρωτοετείς φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν δωρεάν Internet.

Οι υπουργοί Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσαν επίσημα από κοινού τη μηνιαία επιδότηση σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία «εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων που επιδιώκουν να φέρουν το αύριο στο σήμερα», όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη.

Όπως αντιλαμβάνεστε ζούμε την εποχή μιας Τεχνολογικής Επανάστασης, η οποία θα καταστήσει τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, απαραίτητη, τέτοια που η Πολιτεία οφείλει να τη διασφαλίζει ως δικαίωμα. Με αυτή την αρχή κινείται και η κυβέρνηση. Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και σε λίγες ημέρες θα είμαστε στα ακριτικά νησιά για παροχή δωρεάν Ίντερνετ

Ο κ. Γαβρόγλου απ’ τη μεριά του, υπογράμμισε την αξία του Διαδικτύου και στην Παιδεία.

Το Διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες. Δεν είναι μόνο ένα εργαλείο. Οι νέες τεχνολογίες δεν είναι ακριβώς ουδέτερες. Οπότε και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την αλλαγή που έχουν επιφέρει στον έντυπο λόγο. Ζούμε άλλωστε σε περίοδο ριζικών ανακατατάξεων, με αναπροσδιορισμό της δημόσιας ζωής συνολικά

 

Photo: Eurokinissi