«Τέρατα» χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές ο Γάλλος Υπ. Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ωστόσο τόνισε πως «είναι 30.000», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στρατιωτικά μπορούν να τους νικήσουν.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συμπλήρωσε πως «θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώνουν να το εξουδετερώσουν».

Ο κ. Φάμπιους, ωστόσο, θεωρεί απαραίτητη την πολιτική λύση στον πόλεμο της Συρίας. «Παράλληλα, πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση σε αυτό τον πόλεμο στη Συρία, στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι, έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, και τις βλέπουμε, σε όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τη Συρία, ο Γάλλος Υπ. Εξωτερικών σημείωσε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί, αλλά τόνισε ότι οι συνεδριάσεις της Βιέννης ήταν ιδιαίτερα σημαντικές καθώς έφεραν στις διαπραγματεύσεις το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

«Πρέπει οι παράγοντες να συζητούν προκειμένου να διαφανεί ένας δρόμος», υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, ο οποίος την Τρίτη θα συνοδεύσει τον Φρανσουά Ολάντ στις συναντήσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον και την Πέμπτη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.