Με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, έρχεται ο δεύτερος γύρος των Γαλλικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εκλογικά κέντρα, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπό αυστηρή επιτήρηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως και στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας με  50.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες και στρατιωτικούς:

Όπως και στον πρώτο γύρο των εκλογών, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός την Κυριακή μαζί με τους στρατιωτικούς που συμμετέχουν στην επιχείρηση Σεντινέλ και τα μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για να φροντίσουν για την ασφάλεια γύρω από τα εκλογικά κέντρα και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση κάποιου περιστατικού

Τα εκλογικά κέντρα στο Παρίσι

Σύμφωνα με αναπληρωτή δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας, τα 896 εκλογικά κέντρα στο Παρίσι, σε 585 σημεία θα φυλάσσονται είτε από μέλη της δημοτικής αστυνομίας είτε από ιδιωτικούς φρουρούς από τις 07:00 ως τις 23:00. Mια πρωτοβουλία του δήμου του Παρισιού με σκοπό ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η γενική διεύθυνση της αστυνομίας, στους δρόμους του Παρισιού, θα βρίσκονται 12.000 αστυνομικοί και στρατιώτες, όπου οι 5.000 θα είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την τήρηση της δημόσιας τάξης.

Επίσης οι επινίκιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η ομάδα του Μacron, έχει ήδη δηλώσει πως αν κερδίσει, ο υποψήφιος του «Εμπρός!» θα γιορτάσει στην πλατεία μπροστά στο Λούβρο, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το σημείο που έχει επιλέξει η Le Pen.

O Pierre Henri Branded τόνισε πως εκεί θα κινητοποιηθούν οι δυνάμεις ασφαλείας για να φροντίσουν για την ασφάλεια των εορτασμών, των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα οι αρχές και οι δυνάμεις ασφαλείας φοβούνται πιθανό ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων, κυρίως από ακροαριστερές ομάδες.

Διάβασε επίσης:

Macron: «Είμαι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»