Η Γαλλίδα υπ. Άμυνας στην Κύπρο | Σημαντική η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου

LIKE US ON FACEBOOK

Τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου επεσήμανε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florenece Parly, κατά τη σύντομη επίσκεψή της στη Λάρνακα. 

Η κ. Parly συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στον οποίο ευχαρίστησε την Κυρπαική Δημοκρατία η οποία «αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Γαλλίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο  κ. Φωκαΐδης απ’ την πλευρά του καλωσόρισε την Γαλλίδα ομόλογό του και υπογράμμισε πως οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συνέχιση και ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Florenece Parly έφτασε στο αεροδρόμιο με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος  στη συνέχεια μετέβη με ελικόπτερο σε μία από τις δύο γαλλικές φρεγάτες που βρίσκονται ανοικτά της Κύπρου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Euroactiv χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την παρουσία της κ. Perly και την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων:

Υπάρχουν και πολεμικά πλοία της Γαλλίας στην περιοχή που υπενθυμίζουν στον τουρκικό παράγοντα ότι δεν μπορεί ο κλέφτης να παριστάνει τον σερίφη

Ο κ. Κοτζιάς αύριο Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Ν. Χριστοδουλίδης: Κανονικά συνεχίζονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Κύπριος κυβενρητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η υλοποίηση των σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 της ΑΟΖ συνεχίζονται κανονικά.

«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τέλος, δήλωσε πως όταν προκύψει ανάγκη για δηλώσεις που αφορούν το θέμα της γεώτρησης, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Photo: AP
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved