Γ. Χατζήμπεης: Ένας πραγματικός μαχητής της ζωής καταρρίπτει τα στερεότυπα στο TEDx Panteion University

LIKE US ON FACEBOOK

Ο παραολυμπιακός αθλητής Γιάννης Χατζήμπεης είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής και ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα για την κατάρριψη των στερεοτύπων με την ομιλία του στο στο TEDx Panteion University.

Η αναπηρία του Γιάννη Χατζήμπεη στο χέρι δεν στάθηκε εμπόδιο στο να επιτύχει σπουδαία αθλητικά επιτεύγματα, αλλά και να έχει μια επιτυχημένη καριέρα στο marketing.

Ο ίδιος θα μιλήσει στο TEDx Panteion University στις 6 Μαΐου για τη δύναμη ψυχής και σώματος να τρέξει κανείς τόσο μεγάλες αποστάσεις και πώς η αναπηρία του δεν τον έχει εμποδίσει σε αυτό, όμως, λίγο πριν το event έκανε μια στάση στο iPop.gr

 1. Ενόψει της ομιλίας σας στο TEDx Panteion University, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο που θα δώσει το παρών στο event;
 2. Κυριολεκτικά  “Break the Pattern”! Να προχωράνε ακάθεκτοι στη ζωή τους και να μην σταματάνε να προσπαθούν να επεκτείνουν τα προσωπικά τους όρια.

TEDxPanteion University

 1. Τελικά τι χρειάζεται κάποιος για να τρέξει τόσες μεγάλες αποστάσεις: Δύναμη στο σώμα ή στην ψυχή;
 2. Υπομονή, θέληση και προσήλωση στο στόχο. Τα υπόλοιπα έρχονται με την προπόνηση.
 3. Η αναπηρία σας στάθηκε ποτέ εμπόδιο στα όνειρά σας και όσα θέλατε να καταφέρετε;
 4. Με ανάγκασε να προσαρμόσω τα όνειρα μου. Όχι να τα κάνω μικρότερα ή φτωχότερα αλλά ίσως  διαφορετικά. Αποδέχεσαι μια κατάσταση και προχωράς.
 5. Όντας ένας άνθρωπος με πολλές και πλούσιες εμπειρίες, ποια στιγμή της ζωής σας θεωρείτε ότι σας καθόρισε και σας έκανε να πιστέψετε ακόμα περισσότερο στον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας;
 6. Από πολύ μικρός «ανάγκαζα» τον εαυτό μου να δοκιμάζεται σε προκλήσεις. Από το να δένω τα κορδόνια μου, να κουμπώνω το δεξί κουμπί στο μανίκι του πουκαμίσου μου, με το δεξί χέρι . Τις πρώτες φορές έκανα 40-45 λεπτά, δεν το παράτησα, όμως, μέχρι να το κατεβάσω σε 2-3 δευτερόλεπτα. Κατάφερνα να είμαι ανταγωνιστικός στο μπάσκετ και στο βόλεϊ σε ομάδες με αθλητές χωρίς αναπηρία. Χτίζεις λοιπόν την αυτοπεποίθηση σου μέσα από μικρές υπερβάσεις που μπορεί να κάνεις καθημερινά. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν όμως οι πρώτες φορές που κολύμπησα το 1991 και το 1992, τα 26 χιλιόμετρα του Τορωναίου κόλπου στη Χαλκιδική που ήταν μια μοναδική εμπειρία υπέρβασης 11-12 ωρών και ενέπνευσε και αρκετούς φίλους να δοκιμάσουν και να πετύχουν και να αλλάξουν τον τρόπο που έβλεπαν τον εαυτό τους.
 1. Ακούμε πολύ συχνά την «κλισέ» φράση «δεν υπάρχει δεν θέλω, υπάρχει δεν μπορώ»: Συμμερίζεστε αυτή την άποψη ή θεωρείτε πως δεν επιτυγχάνονται όλα μ’ ένα «θέλω»;
 2. Μα μήπως έχεις και δικαίωμα να μην θέλεις , για αυτό και δεν σε ενδιαφέρει να μπορείς! Στη ζωή μας, «υποχρεωτικός» πρέπει να είναι ο σεβασμός στους άλλους και στον εαυτό μας, στα «μπορώ» και στα «θέλω» μας/τους. Όπως δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, αλλά ενδιάμεσα υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, έτσι και ανάμεσα στο «δεν υπάρχει δεν θέλω, υπάρχει δεν μπορώ», υπάρχει και το θα ήθελα κάτι διαφορετικό ή με έναν άλλο τρόπο. Οι άνθρωποι σε ένα ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να προσπαθούν για αυτά που θα ήθελαν και τους εμπνέουν και όχι γι’ αυτά που μπορεί να τους βάζει κάποιος τρίτος ψυχαναγκαστικά να κάνουν.
 3. Πάμε στο κομμάτι της πλατφόρμας crowdfunding www.giveandfund.com. To μήνυμα στην αρχική σελίδα είναι «Changing Lives». Με ποιο τρόπο προσπαθείτε να αλλάξετε προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων;
 4. Με το να προσπαθώ να τους εμπνεύσω να μην σταματήσουν να προσπαθούν να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να επεκτείνουν τα προσωπικά τους όρια, ακόμα και αν χρειάζεται να προσαρμόζονται  συνέχεια σε συνθήκες  και δεδομένα. Το give & fund, προσφέρει τα εργαλεία που θα στηρίξουν ανθρώπους και Οργανισμούς για να επικοινωνήσουν και να χρηματοδοτήσουν δράσεις και ιδέες .
 5. Η πλατφόρμα απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο;
 6. Η πλατφόρμα απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο. Σε ιδιώτες, ΜΚΟ, start uppers, στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Είναι  μια προσπάθεια που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Προσπαθούμε όσο μπορούμε, να στηρίζουμε αλλά και να εκπαιδεύουμε τους δημιουργούς, για τους τρόπους που μπορούν να συνδυάσουν την χρηματοδότηση από τον κόσμο, με τις χορηγίες και όχι μόνο, ώστε να πετύχουν τους συνήθως «καλούς» σκοπούς τους, με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.
 7. Αθλητική καριέρα γεμάτη επιτυχίες, αλλά και marketing: Τι σας ώθησε στην ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό και το μάρκετινγκ; Γιατί επιλέξατε το καθένα;
 8. Ο αθλητισμός, οι αγώνες, η προσπάθεια, η κίνηση, η προπόνηση, η συμμετοχή, η υπέρβαση των ορίων μου με συνάρπαζαν από μικρό. Είναι απλά τρόπος ζωής για μένα. Στο marketing νομίζω είχα έφεση από μικρός. Λέγοντας τα κάλαντα στο δημοτικό και το γυμνάσιο, χώριζα περιοχές, διαδρομές, μαγαζιά, σπίτια, ωράρια κλπ. Επίσης είχα επιλέξει να παίζω τα κάλαντα με μεταλλόφωνο και όχι με τριγωνάκι, καθώς ο κόσμος το έβρισκε πρωτότυπο και πλήρωνε! Στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις μπορούσα  λοιπόν να αναδείξω την δημιουργικότητα μου και να προσπαθώ στις δουλειές που ήμουν να ανοίγω νέους δρόμους.
 1. Ποιο είναι το μότο σας και τι κρύβετε πίσω απ’ αυτό;
 2. Σαν νέος, που εισέπραξα απορρίψεις , αποκλεισμούς και λιγότερες ευκαιρίες , όταν «ζοριζόμουνα» προστάτευσα τον εαυτό μου υιοθετώντας την ρήση: «Σε όποιον αρέσουμε». Είναι και ακούγεται εγωιστικό, όμως, εμένα με βοήθησε να ισορροπώ με τον εαυτό μου και με τους άλλους, καθώς στη δική μου θεώρηση πραγμάτων μία γνήσια ανθρώπινη σχέση, δεν μπορούσε να στηριχθεί σε 5 δάχτυλα ή ένα χέρι. «Εγώ» έτσι είμαι δεν μπορώ να αλλάξω, οπότε θα συνεχίσω με αυτούς που με δέχονται, οι «άλλοι» απλά δεν με αφορούν, δεν με ενδιαφέρουν, οπότε και δεν με στεναχωρούν! Όλα τα παραπάνω, αμβλύνθηκαν πολύ μεγαλώνοντας και εγώ αλλά και οι γύρω μου.
 3. Μια ευχή για το TEDx Panteion University;
 4. Να συνεχίσει να στεγάζει την γνώση, να φιλοξενεί την έμπνευση και να μεγαλώνει μέσα από την προσφορά και την αγάπη των ανθρώπων του. Καλή Επιτυχία!
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved