Στην Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας και στις καταγγελίες σε βάρος της έσπευσε να απαντήσει η Θεανώ Φωτίου. Χαρακτηριστικά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας επισήμανε. πως η Ομοσπονδία βασίστηκε σε «αποσπασματικά στοιχεία από το διαδίκτυο» και τόνισε ότι έβγαλε αυθαίρετα συμπεράσματα.

«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στον σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες» τόνισε η Φωτίου και πρόσθεσε: «όσον αφορά τις φήμες που με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια Υπουργός σημείωσε πως «οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος» προσθέτοντας «Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

Θυμίζουμε, πως η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ, ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Η κ. Φωτίου αφενός δεν νομιμοποιείται να καταφεύγει σε γενικευμένες διαπιστώσεις, αφετέρου έχει υποχρέωση να βρει και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους για να αξιοποιήσει/κινητοποιήσει το υφιστάμενο προσωπικό. Δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να λασπολογεί με αστήρικτες γενικεύσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων στο Υπουργείο. Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας».

Έτσι, η Ομοσπονδία ζητούσε από την αναπληρώτρια Υπουργό να εκφράσει «την άποψη της σχετικά με τις φήμες που την εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, χωρίς καν να περιλαμβάνουν οργανικές μονάδες και οι οποίες προφανώς θα στελεχωθούν από νέους Ειδικούς Γραμματείς (με μηνιαίο μισθό άνω των 3.500€) και σημαντικό αριθμό εξίσου παχυλά αμειβόμενων συμβούλων/συνεργατών».

Και διερωτήθηκε: «Πόσο θα κοστίσουν επιπλέον στο Έλληνα φορολογούμενο οι “υποχρεώσεις” της κ. Φωτίου στην κομματική της πελατεία;  Ποιες άλλες Υπηρεσίες με σημαντικό κοινωνικό αντίκρισμα θα καταργηθούν, προκειμένου να βολέψουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας τον νεόκοπο “κομματικό στρατό” τους;».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC