“Τρομοκρατική ενέργεια” χαρακτηρίζεται από τις φινλανδικές αρχές, η επίθεση του 18χρονου Μαροκινού που μαχαίρωσε και σκότωσε δύο γυναίκες.

Έξι γυναίκες και δύο άνδρες είναι μεταξύ των τραυματισμένων. Στην προσπάθεια του να βοηθήσει ένα από τα θύματα τραυματίστηκε ο ένας, ενώ ένας άλλος στην προσπάθεια να εμποδίσει τον δράστη.

Στο στόχαστρο του δράστη ήτανε οι γυναίκες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές.

“Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες”, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας.

“Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη”, δήλωσε η ίδια.

Η καταγωγή των θυμάτων προέρχεται από τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία.

Πέρα από τον 18χρονο Μαροκινό, ακόμη τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί, οι οποίοι πιθανότατα να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν άλλο ύποπτο.

Νωρίτερα, ως τρομοκρατική ενέργεια εξέταζαν οι Αρχές το περιστατικό με το μαχαίρι, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με το CNN, ο δράστης φώναξε «Allahu Akbar» τη στιγμή της επίθεσης.