Ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα τρόμου, χαρακτήρισε τα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο Νίκος Φίλης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις την Τρίτη.

“Η καλύτερη επιλογή είναι να δοθεί καθαρή αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι επιμόλυνση της πορείας από εδώ και πέρα της χώρας με τις αμαρτίες των παλαιών κομμάτων”, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η λαϊκή εντολή θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες είτε θα είναι μια λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα δίνει εντολή για συνεργασίας”, σημείωσε ο κ. Φίλης.

“Δεν είναι το πρόγραμμά μας το μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι μια εξαναγκαστική πορεία που θα αλλάξει”, είπε, επισημαίνοντας ότι οι όποιες συνεργασίες θα καθοριστούν από την αποδοχή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που “όπως φαίνεται θα είναι το πρώτο κόμμα” και συνέχισε, λέγοντας:

Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στο προγραμματικό μέρος για μελλοντικές συμμαχίες, τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα, το ζήτημα του χρέους και τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν σε αυτό π.χ. κόμματα αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία πάνω σε αυτό, γιατί πως θα πάμε να διαπραγματευτούμε για το ζήτημα αυτό αμέσως μετά.

 

“Προϋπόθεση για να φύγει η χώρα από τη «μέγγενη της εποπτείας» είναι η πολιτική σταθερότητα”, συνέχισε ο Νίκος Φίλης. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα με ένα “τραγέλαφο διακυβέρνησης”, αλλά με καθαρότητα προγραμματική, τόνισε και πρόσθεσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα.