Στην οικονομική κατάσταση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε μεταξύ των υπολοίπων ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης ο οποίος τόνισε πως ο Πρωθυπουργός είναι εύπορος αφού και πληρώνει αρκετά χρήματα το χρόνο για τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών του. 

Τι ανέφερε ο κ. Φίλης για τον Πρωθυπουργό;

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας:

«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά.

Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο»πρόσθεσε και εξήγησε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ των σχολείων πρόσθεσε πως: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση» και σημείωσε: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν σε όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Καταλήγοντας θέλησε να απαντήσει στην δήλωση που έκανε ο Στέφανος Μάνου «Θα τουφέκιζα τον Νίκο Φίλη» και επισήμανε ότι φαντάζεται πως ήταν σχήμα λόγου.