Το φάκελο όλων των κομμάτων με τις υποσχέσεις που μοίραζαν απλόχερα τις προεκλογικές περιόδους ανοίγει το iPop ξεκινώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία εμπάθεια αλλά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη στις τελευταίες εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι η εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου αναμένεται να κριθεί στο νήμα και το ποσοστό του μέχρι χθες κυβερνώντος κόμματος έχει πάρει την κατιούσα καθώς δεν τηρήθηκε σχεδόν καμία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απογοήτευσε πολίτες αλλά και συντρόφους που του γύρισαν την πλάτη.

Θυμίζουμε αν και δεν έχει περάσει αρκετός καιρός τι είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ:

Καταβολή δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ, άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Τον Μάρτιο ωστόσο πολλά νοικοκυριά κλήθηκαν να πληρώσουν άλλη μια δόση του ΕΝΦΙΑ ενώ θα αρχίσει εκ νέου η καταβολή του από τον Οκτώβριο (δηλαδή μετά τις εκλογές).

«Με εμάς δεν πρόκειται να υπάρξει μνημόνιο», είχε υποσχεθεί το 2014 στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο υπέγραψε παράταση του δεύτερου μνημονίου και στη συνέχεια τρίτο ακόμα χειρότερο μνημόνιο με πιο επαχθείς όρους, μετά από μια δραματική νύχτα στις Βρυξέλλες.

Στα λόγια μένουν και οι υποσχέσεις με τη δήθεν αποφασιστικότητα για πάταξη της διαφθοράς που ανασύρεται από όλα τα κόμματα ως μέτρο για να γεμίσουν τα δημόσια Ταμεία.

Αντί όλων αυτών μεσολάβησαν δημοψήφισμα και capital controls.

Παρά την καμπάνια υπέρ του ΟΧΙ με το συντριπτικό 61,7% και  το πρόσχημα της καλύτερης διαπραγμάτευσης ο πρώην πρωθυπουργός δίνει τη συγκατάθεσή του σε ένα νέο τρίτο σκληρό πακέτο μέτρων για να δηλώσει μετά ότι δεν το πιστεύουμε και δεν αποτελεί δική μας πρόταση.

Φτάνουμε και στα περίφημα Προεδρικά διατάγματα.

Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε κατηγορηματικά τις φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο κ.Τσίπρας ανακοίνωνε την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για το έκτακτο συνέδριο που είχε αποφασιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε λόγος.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δε θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα.  Ωστόσο ακόμη και τα capital controls επιβλήθηκαν με Προεδρικό Διάταγμα.

Στην σκιά των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τις κάλπες.

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω παραθέτουμε βίντεο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2014.

 

Μετά το ΣΥΡΙΖΑ σειρά έχουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των ηγετικών στελεχών της ΝΔ.