Το 2014 FIFA World Cup βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και όλος ο κόσμος βρίσκεται σε ποδοσφαιρική υστερία! Ως το πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να το παρακολουθούν μπορούμε να πούμε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκονται κολλημένοι μπροστά στις οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες να μάχονται στη Βραζιλία.

Είσαι ένας από αυτούς τους οπαδούς του ποδοσφαίρου; Αν ναι, ρίξε μία ματιά σ αυτά τα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο που ίσως δεν γνωρίζεις!

Facts!

 1. Τα Solomon Islands έχουν το υψηλότερο ποσοστό σε αναζητήσεις στο Google σχετικά με το World Cup, σε παγκόμιο επίπεδο!
 2. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, οι Αμερικάνοι είναι ο λιγότερο ενθουσιασμένος λαός για το Word Cup event με μόνο το 11% να δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον!
 3. Σ αντίθεση με τους Αμερικάνους ο λαός της Ινδονησίας έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως για το αθλητικό γεγονός. Το 61.3% του πληθυσμού δηλώνει υπερβολικά ενθουσιασμένο με το World Cup event.
 4. Το 2014 World Cup είναι το πρώτο World Cup στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει goal-line technology.
 5. Το πρώτο FIFA World Cup είχε διοργανωθεί στην Ουρουγουάη το 1930 και συμμετείχαν 13 χώρες!
 6. Ο Βραζιλιάνος Ronaldo Luís Nazário de Lima κρατά το ρεκόρ των περισσότερων γκολ στη διοργάνωση, έχοντας σκοράρει 15 φορές!
 7. Η Ουγγαρία έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη διαφορά σε γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, στον αγώνα με το Ελ Σαλβαδόρ όπου ο αγώνας έληξε 10 – 1 το 1982.
 8. Ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της διοργάνωσης που χαρακτηρίστηκε ως ο Most Valuable Player και βραβεύτηκε ήταν ο Γερμανός Oliver Kahn κατά το 2002 Fifa World Cup.
 9. Η Ινδία σταμάτησε να συμμετέχει στη διοργάνωση το 1950 όταν της απαγορεύτηκε να παίξει χωρίς παπούτσια!
 10. Η ομάδα του Μεξικού είναι πιο ηττημένη ομάδα στην ιστορία του World Cup, καθώς έχει χάσει 22 αγώνες!
 11. Από την άλλη πλευρά, η Βραζιλία θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα με 5 νίκες και 2 συνολικά συμμετοχές στο τελικό της διοργάνωσης!
 12. Το World Cup έχει τις πιο υψηλές τηλεθεάσεις με πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές κάθε 4 χρόνια!
 13. Το World Cup δεν έγινε το 1942 και το 1946 εξαιτίας του Β Παγκοσμίου Πολέμου
 14. 2 τελικοί αγώνες του World Cup έχυν κριθεί στα πέναλντι. Ο πρώτος ήταν το 1994 με τη Βραζιλία να νικάει την Ιταλία και η δεύτερη φορά το 2006 με την Ιταλία να νικάει τη Γαλλία!