Έξτρα μέτρα ζητούν οι Θεσμοί καθώς αμφιβάλλουν για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ. Από εχθές, Δευτέρα, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι πληροφορίες λένε ότι ζητάνε μέτρα ακόμα και 400 εκατ. ευρώ.

Το ΔΝΤ είναι εκείνο που έχει φέρει κυρίως τα πάνω- κάτω, καθώς τα στελέχη του επιμένουν στα στοιχεία που είχε δείξει η έκθεση του ΔΝΤ για το 2015 και το 2016.

Στο 0,5% του ΑΕΠ βλέπουν το πρωτογενές έλλειμμα τα στελέχη του Ταμείου και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως λένε.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού όμως υπολογίζει το έλλειμμα στο 0,25 του ΑΕΠ, κάτι που συνεπάγεται 400-450 εκατ. ευρώ διαφορά.

Μάχη δίνουν τα στελέχη του ΓΛΚ με τα εκείνα του ΔΝΤ προκειμένου να τους πείσουν ότι επειδή οι υπολογισμοί έχουν γίνει με συντηρητικές εκτιμήσεις, η Ελλάδα δεν συντρέχει κίνδυνο εάν εφαρμόσει τα μέτρα.

Ωστόσο, το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει στην λήψη και άλλων μέτρων από μεριάς της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντησή της με τον Ε. Τσακαλώτο την Κυριακή ,υπογράμμισε πως για να συμμετέχει το Ταμείο στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προϋπολογισμού.

Σήμερα το ελληνικό δημόσιο καλείται να καταβάλει στο ΔΝΤ 4,61 εκατ. ευρώ.