Νιώθεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι αλλά και πάλι δεν είσαι ευτυχισμένος; Σου έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν γιατί πάντα ζητάς παραπάνω πράγματα απ’ όσα έχεις, τώρα όμως πρέπει λίγο να καταλάβεις ποια είναι τα βασικά που χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος, για να κρίνεις εάν τα έχεις, διαφορετικά να κάνεις κάτι να τα αποκτήσεις.

  • Το πρώτο πράγματα που χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος είναι να έχεις καλυμμένες τις βασικές σου ανάγκες: τροφή, ένδυση, στέγη. Όπως μπορείς να φανταστείς, εάν δεν έχεις καλύψει τις βασικές σου ανάγκες, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος.
  • Το επόμενο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου. Θα πρέπει να απολαμβάνεις την οικειότητα με τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο. Η μοναξιά δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένος. Είσαι ένα κοινωνικό ον που έχει ανάγκη τις κοινωνικές σχέσεις για να νιώθει χαρά.
  • Το τρίτο πράγμα που συμβάλλει στην ευτυχία σου είναι η αίσθηση ότι είσαι καλός σε κάτι και αποτελεσματικός. Η σκέψη ότι κάνεις κάτι καλά, για παράδειγμα το γράψιμο ή το τρέξιμο, σου προσφέρει ικανοποίηση, χαρά και σου δίνει το πάτημα για να συνεχίσεις.
  • Το τέταρτο και τελευταίο από τα βασικά που σε κάνουν ευτυχισμένο είναι η αίσθηση της αυτονομίας. Πώς να είσαι ευτυχισμένος αν εξαρτάσαι από κάποιον άλλο; Αυτός είναι και ο λόγος που απεχθάνεσαι καταστάσεις στις οποίες δεν νιώθεις ελεύθερος να ενεργήσεις όπως θέλεις.