Υπάρχουν 6 συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζονται μόνο σε γυναίκες. Ποια είναι αυτά;

Οι καρδιακές προσβολές είναι από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου στο σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια εμφανίζεται αιφνίδια. Ωστόσο, λίγο πριν το τελικό χτύπημα, το σώμα μας, μας στέλνει σήματα που απλά δεν πρέπει να αγνοούμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτά τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα το φύλο.

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή συνδέεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στο αριστερό χέρι, όχι στο λαιμό ή το σαγόνι. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός ή αιφνίδιος. Μπορεί ακόμα και να σε ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλύτερο να συμβουλευτείςκάποιον γιατρό μόλις παρατηρήσεις οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα.

Μερικά συμπτώματα για την επικείμενη καρδιακή προσβολή μπορεί να συγχέονται με συμπτώματα δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρα. Μερικές φορές οι γυναίκες βιώνουν πίεση στην κοιλιακή περιοχή, που στις περιγραφές τους είναι σαν «έναν ελέφαντα που κάθεται στο στομάχι».

Κρύος ιδρώτας είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες. Μπορεί να φαίνεται οτι υπάρχει σύνδεση με το στρες. Ωστόσο, αν δεν είχες παρόμοια συμπτώματα πριν, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς έναν ειδικό.

Αναπνευστικά ζητήματα για κανέναν προφανή λόγο είναι οι πιστοί σύντροφοι της καρδιακής προσβολής, ειδικά αν έρχεται πακέτο μαζί με ένα άλλο σύμπτωμα. Οι γυναίκες που επέζησαν από καρδιακές προσβολές είπαν ότι αισθάνθηκαν σαν να είχαν τρέξει ένα μαραθώνιο, αν και δεν είχαν καν περπατήσει.

Αν ακόμα και μετά από μια μακρά ανάπαυση νιώθεις υπερβολική κόπωση και δεν μπορείς να εκτελέσεις απλές ενέργειες (για παράδειγμα, να κάνεις μπάνιο), αυτό είναι ανησυχητικό μήνυμα και ένας λόγος για να δώσεις προσοχή στην κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος σου.

Ο πόνος στο στήθος, δυσφορία, κάψιμο, αίσθημα πίεσης στο στήθος – όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο. Ωστόσο, μερικές γυναίκες βιώνουν τον πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του θώρακα, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Αν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, κάλεσε αμέσως το γιατρό.

Σημείωση:

Αυτές οι ενδείξεις δεν αποτελούν εγγύηση για μια πρώιμη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείς τους ειδικούς. Η έγκαιρη ιατρική περίθαλψη μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχεις τον εαυτό σου!