Έξι funds σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβάλει μέχρι τώρα αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο να καταφέρουν λάβουν άδεια για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών. Τις εν λόγω πληροφορίες μετέδωσε ανώτερο τραπεζικό στέλεχος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Να τονισθεί, πως παράλληλα το ίδιο στέλεχος εστίασε στην ανάγκη άμεσης νομοθέτησης της δυνατότητας αποβολής από τις επιχειρήσεις των μη συνεργαζόμενων μετόχων. Την ίδια, όμως, στιγμής επισήμανε πως «θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία νομικής προστασίας των τραπεζικών στελεχών, κατά τη διάρκεια των αναδιαρθρώσεων των επιχειρήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί, πως για τα εν λόγω θέματα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που έχει με τους εκπροσώπους των Θεσμών ο Γιάννης Στουρνάρας την Τρίτη. Συνάντηση σχετική με το εν λόγω ζήτημα είχε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής.

Τι αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών;

Πριν, όμως, από την έναρξη του σημερινού γύρου διαβουλεύσεων, τα στελέχη του Υπουργείου διαμήνυσαν πως «εκτός της γενικής επισκόπησης του προγράμματος, θα γίνει συζήτηση και επί του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, στο πλαίσιο της τροποποίησης του νόμου Δένδια».

Τι αφορούσε ο συγκεκριμένος νόμος;

Τις σχετικές ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC