Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού του δημοσιογράφου με κοινή απόφαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου και των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, η εκταφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή μέσα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή αφού ενημερωθούν πρώτα η οικογένεια και οι οικείοι του.

Ποιος είναι ο στόχος της εκταφής;

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στόχος είναι να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν στον δημοσιογράφο χορηγήθηκε ειδική ένεση η οποία προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του.

Να σημειωθεί, πως την Πέμπτη η αστυνομία αποφάσισε να λάβει κατάθεση από άτομο το οποίο φέρεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η κηδεία του 63χρονου.

Ο δικαστικός λειτουργός διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας με τη χορήγηση ειδικής ένεσης.