Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε την Τετάρτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επικαλέσθηκε λόγους υγείας αλλά και την ηλικία του, καθώς έχει συμπληρώσει πια 77 χρόνια ζωής.

Η συνήγορός του επισήμανε στις δηλώσεις της «η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου. Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί τέσσερα και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο,  είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση».

Παράλληλα βέβαια, εστίασε και στις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος μέσα στις φυλακές και ανέφερε:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς

Ενώ εξήγησε πως «είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με όρους, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειάς του.  Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή τεσσεράμισι χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα. Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί».

Να σημειωθεί πως το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του το πρωί της Πέμπτης.